Politika

''Barani sezonu dočekali bez vode''

Građani Bara su prve dane ljeta i turističke sezone dočekali sa praznim slavinama. Loši potezi i odluke rukovodstva barskog Vodovoda doveli su do toga da je vodosnadbijevanje u Baru na izuzetno lošem nivou, mnoga prigradska naselja vodu nemaju već danima, a problemi postoje i u samom centru grada gdje građani dobijaju vodu svega par sati, kazala je predsjednica Opštinskog odbora Demokratske narodne partije Bar, Maja Vukićević.
''Barani sezonu dočekali bez vode''
Portal AnalitikaIzvor

"Iz barskog Vodovoda svoje katastrofalne poteze ovih dana pravdaju iznenadnim kvarovima da bi zamaskirali svoju odluku da u jeku ljetnje sezone iz regionalnog vodovoda uzimaju znatno manje količine vode u odnosu na potrebe građana", navodi se u saoštenju Vukićević.

kako dalje dodaju ovakvo postupanje je nedopustivo, te da neko mora snositi odgovornost za probleme koji postoje sa vodosnadbijevanjem u Baru.

"Nedopustivo je i da su iz Uprave barskog Vodovoda odbili naredbu gradonačelnika Bara o potrebi hitnog preuzimanja veće količine vode iz regionalnog vodovoda. Ali građani Bara ne smiju biti žrtve unutarkoalicionih razmirica SD-a i DPS-a, kao što im ne smije biti uskraćeno ni ono najosnovnije, što voda svakako jeste. Nevjerovatno je da se u 21. vijeku zbog neodgovornosti pojedinaca stvara ovakav problem gdje su žrtve građani Bara, ali i turisti, i turistička sezona u našem gradu, kojoj se na ovaj način daje loš pečat i reklama", zaključuje se u saopštenju.

Portal Analitika