Tenis

Agasi otkrio ko je najbolji teniser protiv kojeg je igrao

Andrea Agasi, legendarni teniser, a danas trener Novaka Đokovića, kaže da je Rodžer Federer najbolji igrač protiv kojeg je ikada igrao u karijeri.
Agasi otkrio ko je najbolji teniser protiv kojeg je igrao
Portal AnalitikaIzvor

"Rodžer je najbolji igrač protiv kojeg sam ikada igrao. On vam ne dozvoljava da se mrdnete na terenu, terajući vas da uvijek budete 'na ivici'. Morate da igrate 'ludački' tenis kako bi imali bilo kakvu šansu protiv njega", iskren je Agasi.

Švajcarac i Amerikanac sastali su se jedanaest puta na ATP turu, a Rodžer je osam duela riješio u svoju korist. Samo jednom su igrali Grend Slem finale – na US Openu 2005. godine – kada je takođe Federer bio bolji (6:3, 2:6, 7:6(1), 6:1).

Jedan od najbolji igrača svijeta svih vremena rekorder je sa 18 osvojenih titula sa četiri najveća turnira, a u tim finalima savladao je jedanaest različitih igrača. Do prve 'najveće' titule stigao je još 2003. – savladavši Marka Filipusisa iz Australije, upravo na Vimbldonu.

Do danas, Rodžer je uspio da se izjednači sa Pitom Samprasom i Vilijamom Renšoom sa po sedam trijumfa na terenima 'Old England Cluba'.

Federer pohod ka rekordnom Vimbldonu kreće oko 17.30 duelom sa Aleksanderom Dolgopolovim iz Ukrajine.

Portal Analitika