Društvo

Požar u Tivtu djelimično pod kontrolom

Veliki šumski požar koji je izbio u ponedeljak u tivatskom naselju Krtoli u blizini uvale Plavi horizonti, djelimično je pod kontrolom.
Požar u Tivtu djelimično pod kontrolom
Portal AnalitikaIzvor

Komandir tivatske Službe zaštite i spašavanja, Zoran Barbić, rekao je da su vatrogasci tokom noći imali mnogo posla, kako bi požar stavili pod kontrolu.

"Akcija se nastavlja i u ovim momentima, nesmanjenim intenzitetom. Požar je djelimično pod kontrolom, ali sa sigurnošću, zbog jakog vjetra i promjenjivih meteoroloških uslova, ne možemo reći kad ćemo ga u potpunosti lokalizovati", kazao je Barbić za Javni servis.

Požar je, u ponedeljak u popodnevnim satima, zahvatio borovu šumu i makiju na prostoru između kompleksa Plavi horizonti i terena Fudbalskog kluba Krtoli, u tivatskoj Opštini.

Iz bezbjednosnih razloga evakuisani su stanovnici turističkog kompleksa "Luštica Bay".

Požar gasi više od 100 vatrogasaca iz Tivta i okolnih primorskih opština, a njegovo gašenje otežava jak vjetar.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.