Društvo

"Krstaš" slavi Svetog Ivana Crnojevića

Obilježavajući svoju krsnu slavu, Svetog Pravednog Ivana Crnojevića gospodara crnogorskog koji se slavi 4. jula, Udruženje Crnogoraca Srbije "Krstaš" je uputilo čestitku Mitropolitu Mihailu i svještenstvu Crnogorske pravoslavne crkve.
"Krstaš" slavi Svetog Ivana Crnojevića
Portal AnalitikaIzvor

Iz Udruženja crnogoraca Srbije "Krstaš"  napominju da je Ivana Crnojevića, najmoćnijeg vladara treće po redu crnogorske državne dinastije, utemeljitelja Cetinjskog manastira i Cetinja kao istorijske prijestonice Crne Gore, CPC kanonizovala na Petrovdan 2003. godine, a i da ga "Krstaš" kao svog dobrotvora i zaštitnika slavi od 2004. godine.

"Tradicionalno, "Krstaš" je za đake iz socijalno ugroženih crnogorskih porodica u Srbiji obezbijedio putovanje u Crnu Goru, kao knjige, sveske i školski pribor za narednu školsku godinu. Biblioteci Crnogorskog kulturnog centra u Lovćencu uručen je poklon od 100 knjiga", navodi se u saopštenju Udruženja Crnogoraca Srbije "Krstaš".

Portal Analitika

Komentari (5)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
S Svaka čast
04.08.2017. 08:36

Bravo, tako se slavi izvorno Crnogorstvo, od stare Duklje i Zete, a ne od posrbljene i derogirane provincije koja je nastala 1918 godine sa nametnutim falsifikatima i poezijom koja im glumata istoriju.

14
0
M Milica & Rajo
04.07.2017. 17:02

Iskrene čestitke najpatriotskoj, najplemenitijoj dijaspornoj organizaciji Crnogoraca na svijetu (da nam drugi ne zamjere) koja časno nosi ime koje obavezuje!

5
0
Z Za Milicu i Raja
05.08.2017. 11:53

Mislim da je naša dijaspora u Australiji i Kanadi najpatriotskija, kao i ona u Čileu, jer su očuvali Crnogorstvo čak i na drugim kontinentima, ali u pravu ste jednim dijelom, Krstaš je stvarno plemenita organizacija koja je uspjela očuvati naš narodnosni identitet tamo đe je najteže - u zemlji koja je nasilnom i etnocidnom politikom nastojala da uništi našu etničku zasebnost. Zato se ipak slažem sa vama, svaka čast našim velikim Crnogorcima iz Krstaša, nek je vječna Crna Gora!

9
0
m moraca
04.07.2017. 12:02

tako se to radi. svaka cast za ideju !!!

7
0
B BRAVO NAŠI...
04.07.2017. 09:54

TAKO SE VOLI SVOJA POSTOJBINA... SVAKA VAMA ČAST ..!

8
1