Fudbal

Gotova sapunica oko Donarume, dobio više para i zaposlio brata

Ljetnja sapunica oko Đanluiđija Donarume i njegovog ugovora u Milanu će se završiti potpisivanjem nove saradnje. Milan je izbjegao da za sitne pare ili čak bez obeštećenja ostane bez najtalentovanijeg golmana svijeta.
Gotova sapunica oko Donarume, dobio više para i zaposlio brata
Portal AnalitikaIzvor

Kako javljaju uticajni italijanski novinari i mediji poput Đanluke di Marcija i Mediaseta, danas je postignut sporazum. Dan koji se dugo čekao je urodio plodom, obje strane su promijenile svoje stavove i mladi golman je prihvatio novu ugovor.

U odnosu na prethodno ponuđeni ugovor koji je odbio, došlo je do bitnih promjena. Ugovor će biti na pet godina sa platom od 6.000.000 eura po sezoni što če ga učiniti najplaćenijim igračem u Milanu i jednim od najplaćenijih u Seriji A. Dakle, pare su ipak bile bitne iako je Mino Rajola tvrdio drugačije. Podsjetimo, Milanova prva ponuda je iznosila 5.000.000 eura po sezoni za petogodišnji ugovor. Novi ugovor će Rosonere na bruto nivou koštati 60.000.000 eura za pet godina!

Takođe, Milan je pristao na fiksnu otkupnu klauzulu na kojoj je Rajola insistirao i ranije. Ako se Milan ne plasira u Ligu šampiona, Donaruma će moći da ide za obeštećenje od 50.000.000 eura. Ako se Rosoneri plasiraju u Ligu šampiona, golman će imati fiksnu kaluzulu od 100.000.000 evropskih novčanica.

Takođe, Rajola i Donaruma su uspjeli da ucijene Milan i da zaposle Điđovog starijeg brata Antonija. On ima 27 godina i prethodnu sezonu je branio u grčkom Asterasu. Prošao je Milanovu školu, bio nekoliko godina i član prvog tima, ali su ga uglavnom slali po pozajmicama. Ispodprosječan je golman. Donarumin i Rajolin uslov je bio da Milan vrati Antonija. Rosoneri su popustili. Čak će Donaruma stariji imati godišnju platu od 1.000.000 eura u Milanu što je daleko iznad njegove realne vrijednosti.

Na kraju, otkriveno je da je Đanluiđi Donaruma prije nekoliko dana odbio ponudu Pari Sen Žermena vrijednu 13.000.000 po sezoni!

Potpisivanje novog ugovora se očekuje u narednim danima.

Portal Analitika