Crna hronika

Tužilaštvo traži raspisivanje potjernice za Stamatovićem

Tužilaštvo je Višem sudu proslijedilo zahtjev za raspisivanje crvene potjernice za Podgoričaninom Stevanom Stamatovićem koji je, prema sumnjama istražitelja, na čelu kriminalne organizacije koja je odgovorna za više krivičnih djela. To je Pobjedi potvrđeno u Specijalnom državnom tužilaštvu. Stamatović je, kako se navodi u prijavi Tužilaštva, sa još jednom za sada neidentifikovanom osobom, organizovao grupu koja je trebalo da likvidira Nikšićanina Radojicu Zekovića, koji je iz spuškog zatvora izašao na vikend odsustvo.
Tužilaštvo traži raspisivanje potjernice za Stamatovićem
Portal AnalitikaIzvor

Članovi

Prema sumnjama Tužilaštva, članovi Stamatovićeve grupe su Milan Lješnjak, Dejan Deletić, Đorđije Božović i Stefan Balević. Četvorici osumnjičenih je, odlukom sudije za istrage Višeg suda Miroslava Bašovića, određen pritvor od 30 dana, dok je Aleksandar Bojović pušten da se brani sa slobode. Grupa je razotkrivena 20. maja kada je uhapšen Dejan Deletić, koji je sa Milanom Lješnjakom postavio 900 grama eksploziva ispod „golfa 5“ u naselju Zabjelo. Dva dana kasnije policiji su se predali Božović i Lješnjak, a uhapšeni su Bojović i Balević. Opsežna istraga Tužilaštva ukazala je da su osumnjičeni radili za Stamatovića, koji je, prema evidenciji bezbjednosnih službi, blisko povezan sa „škaljarskim klanom“ i da su pripremali likvidaciju Radojice Zekovića koji je blizak „kavačkoj grupi“.

Prijava

Ubistvo Zekovića spriječeno je zahvaljujući prijavi građana koji su javili policiji da se u Ulici 17. marta na Zabjelu dvije osobe sa kapuljačama na glavama sumnjivo ponašaju. Na parkingu su tada pronađene rukavice, GPS sistem – blokator i daljinski za aktiviranje eksplozivne naprave. Ispod automobila pronađeno je 900 grama eksploziva. Radojica Zeković je iz zatvora, gdje služi sedamnaestogodišnju kaznu za dvostruko ubistvo i ranjavanje, izašao na vikend odsustvo. Zeković izdržava kaznu za ubistva i ranjavanje u bašti restorana „Jadranska straža“ u Budvi, septembra 2007. godine. Tada su ubijeni Vladimir Rakočević i Adalbert Šut, a ranjeni Vladimir Janković i Željko Janković. (Pobjeda)

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.