Politika

Danilović lako do smjene Lekića i kontrole nad finansijama

Predsjednik Izvršnog odbora Demosa Goran Danilović ima znatno šira ovlašćenja od predsjednika te stranke Miodraga Lekića, koja mu omogućavaju da ga relativno lako smijeni koristeći većinu u Glavnom odboru, a uz to može i da zadrži kontrolu nad finansijama i imovinom stranke.
Danilović lako do smjene Lekića i kontrole nad finansijama
Portal AnalitikaIzvor

To proizilazi iz Statuta Demosa po kojem je Danilović kao predsjednik Izvršnog odbora u znatno povlašćenijem položaju u odnosu na Lekića. Danilović sa svojom ekipom nije prisustvovao posljednjoj sjednici Glavnog odbora koja je trebalo da bude održana u subotu, već je tražio organizovanje vanredne Skupštine koja bi izabrala novo rukovodstvo stranke. Skupština stranke Po Statutu Demosa, Lekića bira i razrješava Skupština stranke čiji broj delegata utvrđuje Glavni odbor na prijedlog Izvršnog odbora. Oba stranačka tijela u potpunosti kontroliše Goran Danilović. Osim toga, broj poslanika Skupštine Demosa, koje imenuje Skupština teritorijalnih organa, utvrđuje se odlukom Glavnog odbora, na prijedlog Izvršnog odbora, precizirano je u Statutu Demosa.

Pare kod Danilovića

Danilović, koji je učestvovao u izradi Statuta, u slučaju vrlo vjerovatnog raskola u potpunosti zadržava kontrolu nad imovinom i finansijama stranke. Imovina  Demosa je nedjeljiva i njome raspolaže i upravlja Glavni odbor. Glavni odbor usvaja finansijski izvještaj Demosa, na prijedlog Izvršnog odbora, čime Danilović u potpunosti kontroliše stranački novac. Procjene su da od države na ime finansiranja stranke Demos dobija najmanje 30 hiljada eura. U Statutu se precizira da su za finansijsko poslovanje, podnošenje izvještaja, vođenje knjiga i za ostvarivanje kontakta sa nadležnim organom odgovorni predsjednik Demosa, predsjednik Izvršnog odbora i lica koja za to ovlasti predsjednik Demosa.

Vukićević: Danilović odgovoran za probleme

Lider Demosa Miodrag Lekić imao je puno povjerenje u Gorana Danilovića koji je odgovoran za aktuelnu situaciju u partiji - kazala je funkcionerka te stranke Anka Vukićević, na jučerašnjoj pres konferenciji. - Ne znam da li iko može da zamisli Demos bez Lekića koji personifikuje ideju koja nas je okupila - kazala je Vukićević. Prema njenim riječima, Demos će nastaviti da funkcioniše nesmetano, uprkos problemima. Ona je istakla da nije stigao zahtjev dijela članova za zakazivanje vanredne vanredne Skupštine. - Demos je ovde, na pres konferenciji - rekla je ona. (Pobjeda)

Portal Analitika

Komentari (7)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
g george wordy
04.07.2017. 20:04

Karakter ličnosti najbolje otkriva osmjeh, ....

0
0
T Trla baba lan
04.07.2017. 10:37

Zaigrala mecka ipred Demosom

15
0
L Lovcenac
04.07.2017. 10:36

Kakvi su opskurni likovi u ovoj opoziciji. Od ovih starih samo su gori njihovi mladji kadrovi tipa Marko Milacic, Dajkovic, Bogdanovic. Mrak politicari

13
0
S Sekula
04.07.2017. 10:35

Jaka opozicija

11
0
@ @
04.07.2017. 10:14

Svi se cude kako Milo vlada 30 godina a vidjite opoziciju u kojoj se sve vrti oko RUSKOG ili SRBIJANSKOG novca pa ce vam biti jasno.Ja vjerujem da im i Milo svremena na vrijeme baci naku crkavicu i sve je OK

26
3
G Goga P.
04.07.2017. 10:42

I u turizmu se sve vrti oko srpskog i ruskog novca. Da ih nema i ove godine tanja ni nam, na zalost bila, "pinjata".ko je doveo do tofa da tuski turisti zamijene njemacke, francuske...talijanske... Zar nije bolje da su svi tu, da ne zavisimo ni od koga. Ovima sto su se napunili sasvim je svejedno.

9
10
@ @ ZA GOGU
04.07.2017. 10:46

pa ne razumijem Goga DALI SI ZA NATO ILI RUSIJU PRIZIVAS LI RUSE ILI FRANCUZE ITALIJANE I NJEMCE KOJI SU POBJEGLI PROCRNOGORSKIH GRADJANA KOJI EVO DECENIJAMA REGION U VAZDUH DIZU I U SVADJI SU SA SVIM KOMSIJAMA A CETNICI NIKAKO NEMOGU DA NAS POMIRE SA SVIJETOM I CIVILIZACIJOM 21 VIJEKA.MI GOGA ZIVIMO U KOSOVSKOM BOJU I DEBELO CRIJEVO NAM JE NA PRVOM MJESTU

18
1