Politika

Članovi GO SNP-a: Žalostan pokušaj rukovodstva da sipanjem otrova onemogući sastanak

Članovi Glavnog odbora SNP-a saopštili su da su održali večeras sastanak u prostorijama centrale partije, "bez obzira na žalostan pokušaj tzv. rukovodstva da to onemogući sipanjem otrova po prostorijama, neposredno prije održavanja sastanka".
Članovi GO SNP-a: Žalostan pokušaj rukovodstva da sipanjem otrova onemogući sastanak
Portal AnalitikaIzvor

"Učinili su to na sličan način kao kada smo 1998, 1999. i 2001. godine od strane DPS-ovog režima zasipani bojnim otrovima. Međutim, i tada i sada znali smo se odbraniti od, izgleda, jedne iste organizovane kriminalne grupe", navodi se u saopštenju članova članova GO SNP-a.

Oni su podnijeli predlog za sazivanje vanredne sjednice Glavnog odbora SNP-a.

Predlažu da predsjednik SNP-a u ostavci Srđan Milić, sjednicu Glavnog odbora SNP-a sazove u nedjelju, devetog jula, u 13 časova u sjedištu SNP-a Crne Gore.

"Za sjednicu određujemo sledeći dnevni red - rasprava i dogovor o obezbjeđivanju jedinstvenog i cjelovitog funkcionisanja Socijalističke narodne partije, obezbjeđivanje funkcionisanja i donošenja odluka Glavnog odbora u skladu sa Statutom SNP i dogovor o zajedničkom organizovanju vanrednog osmog Kongresa SNP, na temelju jasnih realnih i svima prihvatljivih kriterijuma za izbor predstavnika na Kongresu, i donošenje neophodnih odluka. Ukoliko predsjednik SNP-a u ostavci Srđan Milić u naznačenom terminu  do četvrtka 6. jula 2017. godine, do 12 časova ne sazove sjednicu Glavnog odbora i saziv ne dostavi svim članovima Glavnog odbora, tražimo da po ovom predlogu,  u istom terminu i sa istim dnevnim redom, sjednicu Glavnog odbora SNP-a sazove potpredsjednica partije Danijela Pavićević. U slučaju da i potpredsjednica SNP-a Danijela Pavićević do petka 7. jula 2017. godine, do 12 časova po ovom predlogu ne sazove sjednicu i saziv ne dostavi svim članovima Glavnog odbora, određujemo da sjednicu Glavnog odbora sazove Kljajić Rade, član Glavnog odbora SNP Crne Gore", navodi se u saopštenju članova GO SNP koji su taj predlog uputili i Miliću i Danijeli Pavićević.

Članovi Glavnog odbora SNP-a, koji su nezadovoljni načinom na koji su partiju vodili Srđan Milić i Snežana Jonica, sastali su se večeras kako bi razgovarali o daljoj sudbini stranke.

Oko 40 članova rukovodstva te stranke okupilo se, u popodnevnim satima, ispred prostorija stranke u Podgorici. U prvom pokušaju ulaska nijesu uspjeli jer im iz "Milićevog dijela stranke" nijesu dozvolili ulazak zbog toga što je, kako je rečeno, izvršena deratizacija prostorija, a da će se, u susret avgustovskom kongresu, narednih dana krečiti i obavljati drugi radovi.

"Čudi, ali ne iznenađuje način na koji je organizovano i zakazano ovo okupljanje. Jer, svi u SNP-u znaju da je u toku sređivanje prostorija u susret Kongresu. Danas je to deratizacija i dezinfekcija, sjutra će to biti krečenje, nakon toga sređivanje podova i ostale aktivnosti, sve u susretu održavanja  Kongresa 13. avgusta", kazala je ranije Slađana Kaluđerović za TVCG. 

Naknadno su ipak ušli i tamo održali sastanak na kome su, kako su naveli ranije, članovi koji i dalje baštine ideju izvornog SNP-a, razmatrali vraćanje partije u statutarne okvire, poziv na dogovor i jedinstvo, organizovanje odbora koji će da izmijeni odluke o kriterijumima za pripremu Kongresa.

Grupu nezadovoljnih funkcionera SNP-a predvode poslanik Aleksandar Damjanović i predsjednik opštine Berane Dragoslav Šćekić.

Portal Analitika

Komentari (1)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
2 2325
03.07.2017. 22:09

Gospodo, imali smo glavni odbor koji ste napustili, izdali ste i ideju snp-a narusili statut snp, postali ste najvisi kriticari i protivnici NASE PARTIJE SNP-. Zbog cega to radite i iz koje koristi i najvise ZA KOGA TO RADITE ZNAJU SVI A NAJVISE VI. Ocigledno vam smeta sto ste ostali i postali marginalna izdajnicka manjina SNP-a, najvise Vam smeta sto gubite i izgubili ste svoje privilegije koje ste sve ove godine koristili kao clanovi SNP-a sada prljave poslove koje obavljate za druge a radi svoje koristi potrazite u drugim partijama a najvise onima za koje ste pokusali da rusite SNP-a, put pod noge i zbogom.

12
8