Crna hronika

Uhapšen Podgoričanin osumnjičen za 17 teških krađa

Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Podgorica, preduzimajući intenzivne mjere i radnje u cilju rasvjetljavanja krivičnih djela iz oblasti imoviskih delikata rasvijetlili 17 krivičnih djela teška krađa i lišili slobode jedno lice zbog sumnje da je počinilo ova krivična djela.
Uhapšen Podgoričanin osumnjičen za 17 teških  krađa
Portal AnalitikaIzvor

Kako je saopšteno iz MUP-a, službenici CB Podgorica su, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti rasvijetlili 17 krivičnih djela teška krađa koja su počinjena na teritoriji Podgorice u protekla dva mjeseca, a na štetu više pravnih i fizčkih lica, i tom prilikom lišili slobode S.K. (25) iz Podgorice.

On je, kako se sumnja, u toku maja i juna na teritoriji Podgorice, počinio ova krivična djela, na način što je upotrebom podesnog sredstva i fizičke snage provaljivao u poslovne prostorije pravnih lica i kuće i stanove fizičkih lica i tom prilikom vršio premetačinu i  otuđivao predmete i novac iz unutrašnjosti ovih prostorija. On je tim prilikama, sumnja se, otuđio: 12 mobilnih telefona, 13 lap topova, pet računara, četiri bicikla, 10 školskih ranaca i ženskih torbi kao i manju količinu novca.

Dio otuđenih predmeta je pronađen i biće vraćen vlasnicima.

O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici. Osumnjičeni je uz krivičnu prijavu priveden tom tužiocu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio ova krivična djela. Tužilac je nakon saslušanja ovog lica donio rješenje o zadržavanju u policijskim prostorijama do privoda nadležnom sudiji za istragu, zbog osnovane sumnje da je počiio 17 krivičnih djela teška krađa.

Portal Analitika