Politika

Nikolić sa britanskom ambasadorkom: Podrška Londona

Predsjednik Odbora za međunarodne odnose i iseljenike Andrija Nikolić poželio je uspjeh u radu novoimenovanoj ambasadorki Ujedinjenog Kraljevstva u Crnoj Gori Alison Kemp i zahvalio na kontinuiranoj podršci zvaničnog Londona, u svim etapama novije političke istorije Crne Gore.
Nikolić sa britanskom ambasadorkom: Podrška Londona
Portal AnalitikaIzvor

Nikolić je podsjetio da Ujedinjeno Kraljevstvo nije bilo samo partner u boljem razumijevanju integracionih procesa, već i snažan politički oslonac u ukupnoj emancipaciji društava Zapadnog Balkana.

Iako se nalazi u procesu izlaska iz Evropske unije, Ujedinjeno kraljevstvo će prema riječima ambasadorke Kemp, i dalje biti snažan partner Uniji, ali i zemljama regiona na evropskom putu. U prilog tome je i najavljena organizacija Samita zemalja Zapadnog Balkana u Londonu 2018. godine, čime se učvršćuje politička podrška evropskoj budućnosti ovog regiona.

Predsjednik Odbora iznio je svoje viđenje aktuelne političke situacije, u kontekstu opozicionog bojkota parlamenta i informisao ambasadorku o radu i aktivnostima Odbora za međunarodne odnose i iseljenike.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.