Fudbal

Ljutiti Mamić napuštio sudnicu, za sve kriva izjava tašte Luke Modrića

Kontroverzni Zdravko Mamić je napuštio sudnice usred suđenja tokom svjedočenja Vesne Juraić, bivše knjigovođe Dinama i tašte fudbalera Luke Modrića.
Ljutiti Mamić napuštio sudnicu, za sve kriva izjava tašte Luke Modrića
Portal AnalitikaIzvor

- Ja sam tašta Luke Modrića. Poznata mi je Mamić Sport Agencija. Vlasnik je bio Zdravko Mamić. Ja sam bila radnica NK Dinamo, ali sam jedno kratko vrijeme vodila knjigovodstvo za tu agenciju, ne sjećam se tačno kada. Knjižila sam virmane, fakture telefona, benzina, plate zaposlenih... Nisam znala da agencija sklapa ugovore s nekim igračima - započela je Juraić, odgovarati na pitanja advokata Tončija Petkovića.

Za to vrijeme, nije vidjela, kazala je, da li je agencija plaćala naknade pojedinim igračima, niti se sjeća da im je kupovala automobile, javlja Vecernji.hr.

Zdravko Mamić je izašao iz sudnice usred suđenja, tvrdi da je Juraić promijenila dio svog iskaza.

Sudija je Juraić pitao sjeća li se je li imala ikakvu drugu dokumentaciju osim prethodno spomenutog ugovoru o transferu te aneksa, na što je Zdravko Mamić izgubio živce.

- Rekla je isključivo "ne", a ne "ne sjećam se" - kazao je oštro Mamić, a sudija ga je opomenuo.

Mamić je, kao i na posljednjoj raspravi, eksplodirao.

- Istjerajte me van i onda ispitujte svjedoka - povisio je ton Mamić i izjurio napolje.

Braća Zdravko i Zoran Mamić odabrala su nove advokate koji će ih zastupati na osječkom Županijskom sudu u daljem toku postupka, nakon što su otkazali punomoć dotadašnjim advokatima Jadranki Sloković i Čedi Prodanoviću.

Portal Analitika