Fudbal

Lakazet u Arsenalu za 52 miliona eura

Francuski napadač Aleksandar Lakazet preći će iz Olimpik Liona u Arsenal za 52 miliona eura (46 miliona funti), prenose engleski mediji.
Lakazet u Arsenalu za 52 miliona eura
Portal AnalitikaIzvor

Arsenal i Lion su dogovorili transfer, a Lakazet bi tokom ove nedjelje trebalo da obavi medicinske preglede i potpiše petogodišnji ugovor sa "Tobdžijama".

Lakazet ima 26 godina, postizao je najmanje 20 golova u svakoj od posljednje tri sezone u Ligi 1, a Arsenal će njegovim dolaskom oboriti sopstveni trasnfer rekord koji je do sada držao Mesut Ozil sa 48 miliona eura.

Prethodnih nedjelja se špekulisalo da Lion za Lakazeta traži majmanje 65 miliona eura, ali je pristao na nešto manji iznos, uz dodatne bonuse od 7 miliona. 

Posljednjih dana se špekuliše da Arsenal pokušava da dovede i mladog napadača Monaka Kilijana Mbapea, čiji bi transfer mogao da nadmaši pokord Mančester Junajteda sa Polom Pogbom od 105 miliona eura. 

Venger je nedavno izjavio da planira da zadrži iskusnog zemljaka Olivijea Žirua, pa dolazak Lakazeta vjerovatno znači odlazak Španca Lukasa Peresa, koji je došao prošlog avgusta na Emitare, ali je postigao samo jedan gol na 11 utakmica u Premijer ligi. 

Špekuliše se i dalje o krilnog napadaču Lester Sitija Rijadu Mahrezu, te vezisti Monaka Tomasu Lemaru.

Foto: Getty Images

Portal Analitika