Društvo

Legalizacija neformalnih objekata od 31. decembra, rata od 40 do 88 eura

Vlada je treći put odložila primjenu Zakona o regularizaciji neformalnih objekata, kojim se predviđa pomjeranje početka njegove primjene, odnosno legalizacije neformalnih objekata, za 31. decembar 2017. godine.
Legalizacija neformalnih objekata od 31. decembra, rata od 40 do 88 eura
Portal AnalitikaIzvor

Vlada je u petak utvrdila Predlog zakona o izmjeni Zakona o regularizaciji neformalnih objekata, kojim se predviđa pomjeranje početka njegove primjene za 31. decembar 2017. godine.

 U raspravi je objašnjeno da se intenzivno radi na izradi Predloga zakona o planiranju i izgradnji kojim se teži uspostavljanju nove i sveobuhvatne politike u oblasti planiranja i izgradnje objekata, uključujući i pitanje bespravne gradnje.

Prema ranijim najavama, visina naknade za komunalno opremanje na okvirnom primjeru objekta od 150 m2 u Podgorici, u prvoj zoni prema preliminarnom obračunu iznosi oko 21 hiljadu eura, koja podijeljena na 240 mjesečnih rata iznosi oko 88 eura mjesečno, dok za četvrtu zonu za objekat iste površine visina komunalne naknade iznosi oko oko 9 i po hiljada eura, dok bi mjesečna rata na 20 godina iznosila oko 40 eura.

P.Z.

Portal Analitika

Komentari (3)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
P PWS
04.07.2017. 04:19

Poslije proracuna koliko na sto koliko ispod stola ja sam odustao od gradnje kuce u primorju.

3
1
s spasonosna ideja
03.07.2017. 13:46

CG je bankrot i na ovaj nacin ce rezim koji ju je dotle doveo zaraditi stotine miliona eura . Sumnjam da ce biti ulozena neka znacajna sredstva u izgradnju kanalizacije ,ulica i trotoara i poboljsanja uslova u onim divljim naseljima sa uskim ulicurcima .

5
0
P Podjele.me
03.07.2017. 12:50

DA LI JE ZAKON O LEGALIZACIJI NEFORMALNIH OBJEKATA UNAPRIJED OSUDJEN NA NEUSPJEH ? Glasaj na: http://www.podjele.me/anketa_pitanje.php?id=Da-li-je-zakon-o-legalizaciji-neformalnih-objekata-unaprijed-osudjen-na-neuspjeh-1

2
0