Politika

Brajović - Džaferi: Crna Gora će pomoći Makedoniji na putu ka EU

Predsjednik makedonskog Sobranja Talat Džaferi u zvaničnoj je posjeti Crnoj Gori, a prvi od crnogorskih zvaničnika sa kojima se sastao je predsjednik Skupštine Ivan Brajović.
Brajović - Džaferi: Crna Gora će pomoći Makedoniji na putu ka EU
Portal AnalitikaIzvor

Brajović je kazao da je zadovoljan što je prva posjeta Džaferija baš Crnoj Gori.

''Saradnja dvije zemlje je na najvišem nivou, a Crna Gora je spremna da svoje iskustvo na putu ka EU podijeli sa prijateljima iz Makedonije''- kazao je Brajović.

Džaferi je istakao da je saradnja Crne Gore i Makedonije posebno dobra u oblasti odbrane.

''Nadam se da će naše dvije vlade raditi da se uspostavi infrastrukturna saradnja. Posebno se nadaju saradnji koja bi rezultirala povezivanjem zemalja avio prevozom''- kazao je Džaferi.

Do 2005. Makedonija bila lider u NATO integracijama, kazao je Brajović.

''A onda je Crna Gora zauzela to mjesto. Razlog tome je što smo prepoznali cilj i vukli pametne poteze. Žurilo nam se da članstvo bude što prije, jer je to garant naše stabilnosti''- kazao je Brajović.

Antena M

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.