Košarka

KSCG poslao predstavnike na Fibin kamp

Od juče do osmog jula u Sloveniji će biti održan Fibin kamp, koji će okupiti perspektivne trenere, sudije i košarkašice.
KSCG poslao predstavnike na Fibin kamp
Portal AnalitikaIzvor

Postojan 11. godinu zaredom domaćin je projekta, koji bi tokom narednih šest dana trebalo bi da okupi rekordni broj učesnika iz čak 37 zemalja.

Fibinom kampu, koji za cilj ima promociju ženske košarke, ispred Košarkaškog saveza Crne Gore prisustvovaće Dubravka Nina Kovačević (trener iz Budućnost Bemaksa), Maja Gardašević (sudija) i dvije najprespektivnije igračice 2003. godišta, inače članice barskog Antivarija - Marija Leković i Milica Matić.

Zahvaljujući Goranu Lekoviću iz Bara, crnogorska mini ekspedicija je otputovala sa podgoričkog aerodroma i tokom narednih šest dana imaće priliku da stiče nova iskustva. Inače, kroz ovaj Fibin kamp u proteklih 10 godina edukovalo se 470 igračica, 260 trenera i 220 sudija iz 43 zemlje.

Kako je najavio domaćin ovog kampa ambasador i specijalni gost biće Hana Horakova, nekadašnja reprezentativka Češke, koja je 2005. bila prvak Evrope, tri puta učesnica Olimpijskih igra, a 2006. osvojila je Evroligu.

Specijalna gošća biće i Ana Lelas, reprezentativka Hrvatske, koja je igrala za 14 klubova iz pet različitih zemalja, kao i Jasmina Juras, jedna od najboljih evropskih arbitara.

Portal Analitika