Društvo

Gradiće se parking kod Milenijuma

Preduzeće Parking servis čeka podatke iz katastra za nekoliko parcela na kojima su planirali izgradnju novih parkinga. Potvrdu su dobili samo za prostor preko puta Ekonomskog fakulteta, pored mosta Milenijum, koji i sada građani koriste kao „divlje” parkiralište.
Gradiće se parking kod Milenijuma
Portal AnalitikaIzvor

Ostale lokacije su u Mjesnoj zajednici Nova varoš i kod Gintaša. Kako je kazao Nusret Canović, direktor preduzeća, planirano je da se rade zonski parkinzi.

“Imali smo sastanke sa predstavnicima mjesnih zajednica i građanima. Iako oni nijesu završeni imamo neki presjek tih sastanaka. Imamo predloge za označavanje novih parking mjesta gdje je to stvarno potrebno. To nije sigurno da će na svaki njegov predlog da bude urađen parking, jer se moraju provjeriti mogućnosti, a prije svega da li je to predviđeno DUP-om, PUP-om i šta je namjena tih parcela. Svakako biće parcela koje će se urediti kao zonski parkinzi”, rekao je Canović.

U toku je provjera parcela u katastru, a za jednu su već dobili potvrdnu informaciju.

“Preko puta Ekonomskog fakulteta je sada neuređena površina gdje se parkiraju građani i to je sada divlje parkiralište. Ona bi mogla da se uredi kao zonski parking, da se obore ivičnjaci, da se uradi nivelacija parkinga, zeleni pojas i da se ta parcela privede namjeni, jer pored parkinga dobijamo i uređenu zelenu površinu. Od katastra smo za tu parcelu dobili mišljenje i tu može da se uradi parking. Za ostale parcele koje su u MZ Nova varoš i oko Gintaša još čekamo mišljenje katastra”, kaže Canović.

Najavio je širenje parkinga u Siti kvartu.

“Prvenstveno to je Ulica Radoja Dakića. Imamo zahtjeva građana da se taj dio zonira, a tehnički ulica zadovoljava. Imamo zahtjeve i od građana Ulice kralja Nikole za širenje zone. To su predlozi samo koji su u proceduri. Treba sve provjeriti pa onda pristupiti izradi u koliko je to moguće. Mi tamo nemamo finansijske interese već to radimo u interesu stanara. Mjesečna zakupnina je sedam eura, a da sto njih uzme parking to je 700 eura. To je jedna bruto plata radnika. Međutim, mi to radimo u sklopu javne funkcije koju obavljamo”, kazao je Canović.


Dan

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.