Turizam

Klub Rivijera: Radnici i dalje bez odgovora o statusu i potraživanjima

Četiri mjeseca nakon što su vlasnici hotela „Klub Rivijera“ napustili objekat u Njivicama, austrijska kreditorska institucija „Heta asset resolution ag“ najavila je prodaju tog hotelskog zdanja za 11. jul, u 12 sati, u kancelariji javne izvršiteljke Jasminke Bajović u Herceg Novom. Kako je objavljeno na sajtu Alpe Adria Asset Platforma, imovina je procijenjena na 7.950.000 eura.
Klub Rivijera: Radnici i dalje bez odgovora o statusu i potraživanjima
Portal AnalitikaIzvor

– Investitori imaju priliku da steknu hotel sa četiri zvjezdice u blizini Herceg Novog i granice Crne Gore i Hrvatske, u Bokokotorskom zalivu, na 9 kilometara udaljenosti od grada, sa dva aerodroma (Tivat i Dubrovnik) u opsegu od 25 km. Hotel se nalazi na samoj plaži, ima četiri odvojena hotelska krila, 180 soba, restoran sa 360 mjesta, veliki bazen, nekoliko odvojenih barova, konferencijsku salu i velnes sobu, parking prostor. Sve sobe imaju zasebna kupatila, pogled na more, sa prosječnom površinom od 25 m2 – navode uz poziv za kupovinu hotela iz Hete.

Početkom marta bivši vlasnik hotela Ričard Portugais i izvršni direktor Franc Jozef Šalev Hakohen obavijestili su radnike da više nema potrebe za njihovim angažovanjem, da idu kućama jer zbog teške finansijske situacije posla nema. Menadžment je napustio hotel, ostavio ga otvorenim bez obezbjeđenja, a radnici i danas samoinicijativno dolaze kako bi koliko-toliko sačuvali imovinu. Brigu o kupalištu preuzelo je JP Morsko dobro.

- Da nije nas, to bi bilo smetlište. Nema vode, struje, ne vidimo da dolaze iz Morskog dobra i iz gradske Čistoće.  Mi očistimo ujutru, koliko-toliko vodimo računa da se nešto loše ne dogodi, iako je dosta toga pokradeno. Kada mi odemo nema nikoga, dvije zgrade su otvorene, prostorije kod bazena obijene, fitnes sala, red bar, plažni mobilijar. Dvije renovirane vile su još pod ključem –kazao je predsjednik sindikata Obrad Kišić. Ističe da ovih dana pojedini dolaze u obilazak hotela, da su čuli da je Heta preuzela imovinu zbog kredita od 8,5 miliona koji bivši vlasnik nije uspio da vrati, da je oglašena prodaja, ali da se radnicima niko ne obraća. -Tužili smo gazdu zbog neisplaćenih zarada od početka godine, neuplaćenog radnog staža i doprinosa za ovu i tri mjeseca prošle godine. Obraćali smo se svima, inspekciji rada, ali niko još ništa nije preduzeo. Predali smo tužbu preko advokata sudu – podsjetio je Kišić.

Hotel „Riviera“ radio je u sastavu HTP „Boka“ do  2004. godine  kada ga je privatizovala izraelska kompanija „JT investments“ za 1,2 miliona eura. Nakon četiri godine renoviranja objekat je otvoren u julu 2009. godine kada je zvanično saopšteno da je u njegovu obnovu  uloženo 15 miliona eura i  da kompanija „JT investment“ planira da uloži dodatnih 9 miliona eura. Hotel nikada nije radio punim kapacitetom, nakon prošlogodišnje sezone posljednji gosti ispraćeni su 10. oktobra.  

Pobjeda

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.