Region

Saša Broz: Na djelu su hejteri koji mom djedu Titu nisu ni do koljena

Unuka bivšeg predsjednika SFRJ Josipa Broza Tita, Aleksandra Saša Broz, u intervjuu za "Novosti" izjavila je da njenom djedu mnogi "danas nisu ni do koljena".
Saša Broz: Na djelu su hejteri koji mom djedu Titu nisu ni do koljena
Portal AnalitikaIzvor

Kako kaže, posljednje nasrtaje na "lik i djelo" doživotnog predsjednika bivše SFRJ čije će ime uskoro biti skinuto sa trgova u Zagrebu i Karlovcu ne doživljava previše emotivno i ukazuje na to da nisu baš svi protiv Tita.

"Vjerujte mi da bi deka da vidi Hrvatsku danas sam svoju ploču sa trga skinuo", navodi pozorišna rediteljka. 

Prema njenim riječima, na djelu su "hejteri koji sve što je ostalo iza njega mrze". 

"Priča je jednostavna – zagrebački gradonačelnik Milan Bandić koji je izborio i šesti mandat ne bi mogao da opstane bez koalicija sa tvrdom desnicom koju predvodi 'titomrzitelj' bivši ministar kulture Zlatko Hasanbegović", ističe ona u izdanju "Novosti" od subote. 

Ona navodi da postoji generalno negativan stav o Titu, ali da se njenim djedom manipuliše redovno pred svake izbore. 

"Desnica urla da je bio diktator i ubica, ljevica u Hrvatskoj ćuti, kao što ćuti oko svega, sabijena u mišju rupu, a ono malo starih antifašista koji su stasali uz Tita ionako niko ne sluša", navodi Aleksandra Broz. 

Ipak, ona navodi da sve to ne doživljava emotivno. 

"Bila bih luda da ljude koji su u strahu od čovjeka mrtvog trideset i sedam godina shvatam ozbiljno. Voljela bih da kažem da je to vrlo loš vic. Užasno mi je drago da postoji velika masa ljudi koji još uvijek govore sa poštovanjem o Titu. Prezime Broz zvuči opterećujuće i obavezujuće , ali je i najljepše na svijetu. Kada se povede razgovor o Titu, citiram Dostojevskog – 'sve će proći, samo će istina ostati'", navodi ona za "Novosti".

 

Portal Analitika