Crna hronika

Pljačka Kordić: Jedno lice uhapšeno, za drugim se traga

Službenici Centra bezbjednosti Herceg Novi lišili su juče slobode E.T. (39) državljanku Rumunije, zbog sumnje da je zajedno sa D.T, iz Srbije za kojom se intenzivno traga opljačkala Simonidu Kordić.
Pljačka Kordić: Jedno lice uhapšeno, za drugim se traga
Portal AnalitikaIzvor

- Naime, službenici CB Herceg Novi su, 30. juna preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti u cilju rasvijetljavanja krivičnog djela teška krađa identifikovali i lišili slobode E.T. zbog postojaja osnovane sumnje da je počinila krivično djelo teška krađa na štetu Simonide Kordić iz Herceg Novog. Osumnjičena je ovo krivično djelo počinila na način što je, kako se sumnja, zajedno sa D.T. 26. juna, došla u Herceg Novi do kuće oštećene Simonide Kordić, tražeći  navodno apartmane i smještaj. Vrata kuće im je otovrila majka oštećene koju su osumnjičene pitale za apartmane i smještaj nakon čega im je ona dozvolila da uđu u kuću. Iskoristivši nepažnju majke oštećene iz sobe, sumnja se, otuđuju zlatni nakit vrijednosti od oko 4.200 eura kao i 300 eura u novcu nakon čega su se udaljile sa lica mjesta – navodi se u saopštenju Uprave policije.

Policijski službenici Centra bezbjednosti Budva lišili su slobode E.T, dok se za D.T. intenzivno traga.

Kod osumnjičene nisu pronađeni otuđeni predmeti i novac, ali policijski službenici preduzimaju sve potrebne mjere i radnje u cilju njihovog pronalaska kako bi otuđeni predmeti i novac bili vraćeni oštećenoj.

O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Herceg Novom  koji je naložio da se E.T. liši slobode i da mu se privede uz krivičnu prijavu zbog osnovane sumnje da je počinila krivično djelo teška krađa.

Osumnjičene za ovo krivično djelo takođe su, sumnja se, počinile još četiri krivična djela teška krađa u toku juna mjeseca 2017. godine na području Opštine Herceg Novi.

Portal Analitika