Fudbal

Atletiko čuva "zlatnu kopačku" EP

Madridski Atletiko je produžio novi ugovor Saulu Njigesu odmah po povratku Španije sa Evropskog prvenstva za igrače do 21 godine.
Atletiko čuva "zlatnu kopačku" EP
Portal AnalitikaIzvor

Saul je na prvenstvu bio najbolji strijelac sa pet golova, a "Jorgandžije" su ga novim ugovorom obavezale na punih devet godina.

Dijego Simeone je do sada imao izuzetan "njuh" za dobre igrače što mu je pomoglo da odvede Atletiko i do finala Lige šampiona.

"Veoma sam srećan jer smo mi u Atletiku porodica i nema boljeg mjesta gdje bih mogao da budem", rekao je Saul za klupski sajt. On od 2010. godine igra u sistemu Atletika, s tim što je jednu sezonu proveo na pozajmici u Rajo Valjekanu, a tri godine u "B" timu "Jorgandžija".

"Uvijek ću se maksimalno truditi da maksimalno igrama na terenu uzvratim za povjerenje koje mi je klub ukazao. Želim da zahvalim svim svojim saigračima za pomoć koju mi svakog dana pružaju da bih postao igrač kakav sam sada", kaže Njiges.

On je sa reprezentacijom Španije poražen sa 1:0 u finalu Evropskog prvenstva za mlade, a sljedeće sezone će sa timom Saul Njiges ponovo pokušati da se domogne makar polufinala Lige šampiona u kome je Atletiko u dvomeču izgubio od Real Madrida.

Portal Analitika