Abiznis

Pad cijena industrijskih proizvoda iz uvoza

Cijene industrijskih proizvoda iz uvoza u Crnoj Gori u maju su pale 0,4 odsto u odnosu na april, pokazuju podaci Monstata.
Pad cijena industrijskih proizvoda iz uvoza
Portal AnalitikaIzvor

“Uvozne cijene industrijskih proizvoda su u maju u odnosu na isti mjesec prošle godine bile više 3,4 odsto”, navodi se u saopštenju.

Iz Monstata je saopšteno da su cijene industrijskih proizvoda iz uvoza u periodu od januara do maja u odnosu na uporedni period porasle 4,1 odsto.

Statističari su kazali da su cijene proizvođača industrijskih proizvoda za izvoz u maju u odnosu na april bile u prosjeku niže 0,7 odsto.

Izvozne cijene industrijskih proizvoda su u maju u odnosu na isti mjesec prošle godine bile više 9,8 odsto.

“Stopa rasta cijena proizvođača industrijskih proizvoda za izvoz u periodu od januara do maja u odnosu na uporedni period iznosila je deset odsto”, zaključuje se u saopštenju.

(Mina biznis)

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.