Politika

SDP: Urušavanje parlamentarizma ušlo u novu fazu

Marionetski parlament je ispunio još jednu želju svog vlasnika. Mimo demokratskih standarda donio je odluku o pritvaranju opozicionog poslanika. Po proceduri je mogao iz svoje odluke ukloniti zahtjev za pritvaranje, ali kako progon oponenata autokratiji postaje prvi zadatak to je urušavanje parlamentarizma ušlo u novu fazu, ocijenjeno je iz SDP-a.
SDP: Urušavanje parlamentarizma ušlo u novu fazu
Portal AnalitikaIzvor

-Činjenica je da predlog nije sadržavao adekvatne elemente koji bi ukazivali na krivično djelo koje se poslaniku Medojeviću stavlja na teret, kao i da nije udovoljeno zahtjevu da sjednici prisustvuje tužilac. Sve to ukazuje na još jedno posrnuće marionetskog parlamenta koji je po narudžbi vrha DPS-a postao ugažena institucija lišena bilo kakve uloge sem glasačke mašinerije na usluzi crnogorskoj autokratiji. Trend ubrzanog urušavanja institucija i njihovog kredibiliteta i sve očigledniji selektivan pristup pravosuđa je evidentan. Na jednoj strani imamo od reda zastare i odbacivanje slučajeva kada su u pitanju predstavnici ili ljudi bliski vlastima u višemilionskim aferama dok s druge strane  imamo posvećeno pravosudno bavljenje kritičarima vlasti. Ruganje sa pravdom u slučaju Marović koje se dešava na relaciji crnogorska srpska vlast je takodje ordinaran primjer nepravde- ističe se u saopštenju SDP-a, dostavljenom Portalu Analitika.

Kako se dodaje, slučaj poslanika Medojevića stoga nije moguće tretirati van konteksta opšteg trenda urušavanja institucija.

-Nemamo ništa protiv da se na sudu dokaže nečija krivica ili nevinost. Ipak ukazujemo, poput jednog broja predstavnika međunarodne zajednice, na delikatnost ovog slučaja i potrebe njegovog tretiranja sa posebnom pažnjom budući da je autokratska vlast više puta pokazala da umjesto rješavanja duboke krize želi da istu produbljuje ne prezajući ni od izazivanja podjela i sukoba u društvu- zaključuje se u saopštenju.

Portal Analitika

Komentari (17)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
Č ČAKOR
02.07.2017. 15:11

Ove interesdžijske i ......ne duše svakodnevno kritikuju sve, osim DPS-a.Stalno im je na nišanu SDP i lider Krivokapić. Izdali su momentalno jedinu partiju, koja se od postanka bori za dobro Crne Gore i svih njenih građana. Nemaju nikakvih skrupula, već iz dana u dan trabunjaju o jedinoj ispravnoj partiji, podmećući joj da podržava četnike. Nema veće neljudskotine nego se zavući u zadnjicu DPS-a, radi privilegija i učestvovanja u pljački svih građana Crne Gore. Ovi su podavno zaboravili šta je moral i kao najveće ulizice blate, da ponovim, jedinu pravu partiju.

0
0
h hit00
01.07.2017. 18:30

podsjeti me ko to bijese SDP????

9
2
. .
02.07.2017. 04:42

Jedna izdajnicka stranka koja se jos predstavlja kao suverenisticka i prozapadna, a sluzi rusko-cetnicki dio opozicije. Tope se ko snijeg u martu.

0
1
C Cinjenice
01.07.2017. 18:00

Cinjenice: DF nije rjesenje,ne doprinose ni jotu demokratiji u CG.Oni su jedan od velikih problema,zato sto niti zele ovu drzavu,niti zele ovaj kontinent.Oni su nacionalisticka stranka,korumpirana,vodjena iz vana.Oni ne zele ovu drzavu te joj samo zlo mogu uciniti. Oni koji zele njih na vlasti su licemjeri,koji uistinu ili zele isto sto i DF ili zele njihov kesh.

8
0
S SDP medju rusiocima drzave
01.07.2017. 17:42

Da je nekom bilo do demokratije u Crnoj Gori,do prosperitetne drzave ne bi nam evo 20 godina nudio velikosrpstvo, cetnistvo,SPC a u zadnje vrijeme i Putina kao alternativu DPS-u, no bi gradio normalnu,konstruktivnu i pozitivnu opoziciju koja prije svega ZELI OVU DRZAVU,koja je proevropski orijentisana.Ne pizme, osvete i kesh iz vana je prevagnuo. Tako da danas imate razne "gradjanske" institucije,SDP. "nezavisnu stampu" u glas braneci cetnisto i destrukciju iz DF-a.Samo naprijed do 90-ih

8
1
E Evo zasto
01.07.2017. 17:16

Od ruskog opranog novca se i SDP finansira preko DF-a

13
2
D DF SDP
01.07.2017. 17:10

Nije bilo slucaja da je SDP kritikovao DF u zadnjih par godina. Kad je DF napao Pazina, nakon par dana ga je i SDP napao. Postoji neko ko je patron i finansijer i jednih i drugih, vise je nego ocigledno.

12
2
S Saradnicima DF-a
01.07.2017. 17:05

Gdje u svijetu sednicama parlamenta prisustvuje drzavni tuzilac? Ovdje se ne radi o sudjenju Meodjevicu nego o zahtjevu drzavnog tuzioca da mu se ukine imunitet da bi mu se moglo suditi. Ne vodi se postupak u skupstini da bi se zakljucilo je li kriv ili nije. Neko ko dvije godine radi kao marioneta rusko-srpskog pokusaja rusenje ove drzave, neko ko DF naziva ugledni parlamentarci" optuzuje parlament da je necija marioneta.

12
1
G GROF
01.07.2017. 15:35

Kod nas bi se reklo, "STIDITE SE G....E, KAD OBRAZA NEMATE!!! Ovo je Krivokapić u saradnji sa Vuksanovićkom,riješio da se oglasi,ne bi li se uticalo na VDT! Dace Bog, da se i vase malverzacije,stave na dnevni red! Frka Krivokapiću,nije ti krivi dio iz vremena koalicione vladavine!! Pritiske koje svi pravite vašim izjavama na VDT,govori sve o vašem licemjerstvu,lažnom patriotizmu i moralu.Svi iz vlasti su oštetili državu,a vi ste skoro progledali,jer ništa niste uzeli,no ste "čisti kao,suza" ! Prestanite da vrijeđate inteligenciju ovom narodu!!!!

11
3
Z Začuđen
01.07.2017. 14:39

Oduvijek je u Crnoj Gori bilo normalno uzimati tuđinske pare da bi se radilo protiv sopstvene države. Ova sramna odluka je udar na naše svijetle tradicije!

11
2
b bilbord
01.07.2017. 22:21

"Začuđen: 01. 07. 2017 - 14:39 Oduvijek je u Crnoj Gori bilo normalno uzimati tuđinske pare da bi se radilo protiv sopstvene države. Ova sramna odluka je udar na naše svijetle tradicije!" IMATE LI VI KAP MOZGA? BOŽE SAČUVAJ, KAKVOG NARODA IMA U CRNOJ GORI!

1
0
K KARA RADUSIN
01.07.2017. 14:34

Sve je ovo trošenje vremena i vrćenje u krug koje odgovara samo onima na vlasti i onima koji joj pomažu iza kulisa.Prava stvar je da svih 39 poslanika opozicije podnesu ostavke u parlamentu i normalno predsjedniik mora raspustit skupštinu.Što bi dovelo do novih izbora.

8
13
P Prust
01.07.2017. 15:14

Ma koja SDP inteligencija malo prihvati a malo ostavi,cak da to pokusaju kome da podnesu ostavke tati i mami....hahahaha...ughhhhhh.....

13
2
M Molim vas objavite logiku
01.07.2017. 17:44

Postovana Analitika, zasto mi niste objavili komentar u kojem pitam sljedece. Niej li Kara prije nekoliko dana tvrdio da DPS i DF rade zajedno? Kako se ovo uklapa u tu sliku? Kako se uklapa napad SDP na Pazina upravo nakon napada DF na istu osobu u tu sliku? Kako se termin "ugledni parlamentarci" uklapa u tu sliku? Kako se svaki put kad je gusto, potpora SDP-a DF0u uklapa u tu sliku ?

11
1
T Tesla
01.07.2017. 13:16

Vi (SDP) ste svoje rekli odavno a sa ovim ste zapecatili svoju sudbinu.Sve se vidi i sve se zna ko sta u ovoj drzavi radi.Potrazite po internetu urusavanje parlamentarizma u CG - ispasce vam ime Ranko Krivokapic. Ko li to bjese?

17
5
P Prust
01.07.2017. 12:29

Ovo od SDP-a se moglo ocekivati jer sa procesuiranjem Mendolina izgubili su udarnu pesnicu u opozicionom bloku ka rusenju drzave.SDP i URA su se krili iza Mendolinovih izjava,sada jedino ostaje da se ogole do same koze....ughhhh....

24
10
C CINIZAM
01.07.2017. 12:21

U kojoj god fazi bio parlamentarizam u CG, urušavanje je počelo sa Ranjom ...dnim!

25
11