Abiznis
  • Portal Analitika/
  • Abiznis /
  • Javni poziv za Program za unapređenje inovativnosti u prerađivačkoj industriji otvoren do petka

Javni poziv za Program za unapređenje inovativnosti u prerađivačkoj industriji otvoren do petka

Mala i srednja preduzeća iz sektora prerađivačke industrije mogu iskoristiti bespovratnu podršku u vidu grantova za uvođenje inovacija u svom poslovanju po osnovu Javnog poziva koji je otvoren do petka, 7. jula ove godine.
Javni poziv za Program za unapređenje inovativnosti u prerađivačkoj industriji otvoren do petka
Portal AnalitikaIzvor

Preduzeća koja posluju duže od dvije godine, a planiraju, u saradnji sa konsultantima,  izradu tehničkih studija i rješenja, uvođenje specijalnih ICT rješenja i softvera u poslovanju, novi dizajn proizvoda ili metod distribucije, a sve u cilju unapređenja proizvoda, procesa, organizacije ili marketinga, mogu ostvariti finansijsku podršku u visini do 3,500 eura bez PDV. Ukupan budžet opredijeljen za realizaciju Programa u 2017. godini je 30.000,00 eura.

U ovoj fazi preduzeća dostavljaju ponudu o planiranim inovativnim aktivnostima sa pratećom dokumentacijom koja se podnosi u 3 primjerka lično na arhivu Ministarstva ekonomije ili preporučenom poštom na adresu: Rimski trg 46, 81000 Podgorica. Nakon ocjene dostavljenih prijava, preduzeće u saradnji sa konsultantom (drugim preduzećem, fakultetom, poslovnim inkubatorom, itd.) započinje realizaciju inovativne aktivnosti, nakon čijeg završetka podnosi zahtjev za povraćaj u visini od maksimalno 50 odsto opravdanih troškova angažovanja konsultanta, odnosno do 3,500 eura bez PDV.

Neophodne dodatne informacije i stručna pomoć se mogu dobiti na brojeve telefona 020/234-397 i 020/234-029, a prijavna dokumentacija za učešće u Programu se može preuzeti u Ministarstvu ekonomije (Rimski trg 46, Podgorica, III sprat, kancelarija broj 8), kao i na web stranici http://www.mek.gov.me/biblioteka/oglasi

 

Portal Analitika