Politika

URA: Medojević da se brani sa slobode

Niko iz Tužilaštva nije saopštio zašto poslanik Nebojša Medojević ne može da se brani sa slobode, kazali su iz Građanskog pokreta URA, i ocijenili da su informacije o krivičnom djelu za koje je Medojević osumnjičen maglovite i nepotpune.
URA: Medojević da se brani sa slobode
Portal AnalitikaIzvor

Iz URA-e su rekli da nema tog pojedinca koji smije biti nedodirljiv i tog poslanika koji smije biti pošteđen zakona i kazne ako počini krivično djelo.

Ali isto tako, dodaju iz URA-e, nema tog predsjednika, premijera, ministra, sudije i tužioca kojeg smiju zaobići istrage i sud. 

"Specijalni državni tužilac sve više je predmet sumnji da tužilaštvo streca od centara moći, partijskih i onih drugih, skoncentrisanih oko bivšeg i sadašnjeg premijera i da su mu na meti protivnici vlasti", kaže se u saopštenju URA-e.

Kako se navodi, imajući u vidu ponašanje specijalnog tužilaštva, njegovu ulogu tokom izbornog dana u oktobru prošle godine i nakon toga i ponašanje policije od 24. oktobra 2015. godine, očigledno je da vlast pokušava da cijelu Crnu Goru drži u strahu i da nasiljem čuva svoje pozicije. 

"Političke razlike, koje su u odnosu na sadašnje stavove Medojevića ogromne, za URA-u nikada neće biti razlog da principijelno ne digne glas protiv ovakvog ponašanja tužilaštva prema Medojeviću i njegovoj porodici, kao i prema bilo kom pojedincu koji drugačije misli", rekli su iz te partije.

Kako su kazali, uz maglovite i nepotpune informacije o krivičnom djelu za koje je osumnjičen, niko iz tužilaštva nije predočio crnogorskoj javnosti zašto Medojević ne može da se brani sa slobode.

"Na stranu što se Medojević sumnjiči za nekoliko desetina hiljada dolara, red koraka Specijalnog tužilaštva je razlog za duboke sumnje da je postao instrument vlasti koja ga zloupotrebljava za utjerivanja straha prema oponentima", smatraju u URA-i.

Kako navode, specijalni tužilac još nije pružio prihvatljivo objašnjenje zašto nema ništa od afere "Telekom" i slučaja "Limenka", u kojima su, dodaju iz URA-e, akteri članovi porodice predsjednika Demokratske partije socijalista (DPS), a zbog kojih je Crna Gora oštećena za desetine miliona EUR.

"Nema ni naznaka istraga i upada specijalnih policijskih jedinica u stanove bivšeg čelnika Vlade i ministara zbog sumnjivih odluka da građani Crne Gore plate skoro 200 miliona garancija ruskim i našim tajkunima. Svako treba da plati, pa i Medojević ako je kriv, ali je valjda osnovno da se ide redom", kaže se u saopštenju.

Najzad, kako su rekli, podsjećaju specijalnog tužioca da mu je još u fiokama preko 170 krivičnih prijava za kupovinu glasova za DPS na izborima 16. oktobra, od kojih su mnoge potkrijepljene i video snimcima kao dokazima. "On se time nije bavio, ali je zato vrlo revnosan kada su na tapetu oponenti režimu, bilo da su političari ili advokati".

Portal Analitika