Crna hronika

Radunović: Policija upala u stan Medojevića, očekujemo da svakog trena uđu u Skupštinu

Obaviješteni smo da je policija upala u stan Nebojše Medojevića da pretresaju i da nose iz stana određene tehničke sprave. Isto se dešava sa prostorijama Pokreta za promjene tamo čekaju da upanu u prostorije tog konstituenta DF-a - poručio je funkcioner Demokratskog fronta, Slaven Radunović u kratkom video snimku, objavljenom na njegovom Facebook profilu.
Radunović: Policija upala u stan Medojevića, očekujemo da svakog trena uđu u Skupštinu
Portal AnalitikaIzvor

''Zbog ovakvog razvoja situacije mi očekujemo da svakog momenta upadnu i u Skupštinu Crne Gore. Za 18 časova zakazujemo konferenciju za štampu ako je bude moguće održati biće održana ovdje u Skupštini. I na ovaj način pozivamo novinare da dođu i prisustvuju'', poručio je Radunović.

Prema nezvaničnim saznanjima, pripadnici forenzičkog dijela jedinice policije su ušli u sjedište PzP i izuzimaju eventualne dokaze.

Na istom snimku obratio se i lider Pokreta za promjene, Nebojša Medojević, kojem je juče u Skupštini Crne Gore skinut politički imunitet.

''Politička represija i nasilje prema DF-u i meni se nastavlja, policajci su upali u moj privatni stan i traže ne znam ni ja sam šta. Žele da uzmu kompjutere i ono što ja koristim za moj stručno naučni rad i evo došli smo do toga da budemo predmet i direktne fizičke represije. Ja mislim da je ovo pitanje za Duška Markovića, Ivicu Stankovića i za političku elitu Crne Gore, do kojih granica će tolerisati nasilje koje Specijalni državni tužavni tužilac, Milivoje Katnić radi na bazi lične mržnje, ličnog odnosa, potpuno neobjektivno i neprofesionalno. Svi trpimo veliki teret ali za slobodu se mora podnijeti žrtva. Ispred PzP-a je već specijalni tim, sve im je otvoreno mogu slobodno da traže. Tužilac posle sedam mjeseci nema niti jedan dokaz, nastavlja se maltretiranje i zastrašivanje funkcionera i članova PzP-a ali to je nešto što postaje problem čitave Crne Gore'', kazao je Medojević.

Radunović je naveo da Katnića ne zanimaju dokazi.

''Ovo je tužilac koji se i ne zanima za dokaze po tome je i poznat po Evropi. Njega zanima samo interes Mila Đukanovića i njegov lični interes, ponavljam u 18 časova konferencija za štampu u Skupštini Crne Gore'', zaključio je Radunović.

 </p>

Portal Analitika