Protokol

Marković čestitao Brnabić: Posjeta kao podsticaj snaženju međudržavnih veza

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković čestitao je novoizabranoj predsjednici Vlade Republike Srbije Ani Brnabić stupanje na dužnost i poželio uspješno obavljanje ove odgovorne funkcije.
Marković čestitao Brnabić: Posjeta kao podsticaj snaženju međudržavnih veza
Portal AnalitikaIzvor

- Prilika je da još jednom potvrdim spremnost da kroz intenzivan politički dijalog i valorizaciju značajnih potencijala za ekonomsku saradnju, naročito u oblasti privrede, turizma, infrastrukture i energetike, doprinesemo snaženju ukupnih međudržavnih veza, na obostrano zadovoljstvo - navodi se u čestitki.

Premijer je dodao da je siguran da bi ostvarenju ovog cilja važan podsticaj dala i zvanična posjeta Brnabić Crnoj Gori već na početku mandata, kao što je prva međunarodna posjeta predsjednika Markovića nakon preuzimanja dužnosti premijera Crne Gore bila upravo posjeta Republici Srbiji.

- Na temelju konstruktivnih i prijateljskih razgovora sa tadašnjim premijerom Vučićem i njegovim saradnicima, uvjeren sam da ćemo nastaviti zajednički rad na snaženju sveukupnih veza između naših država – dodao je on.

Predsjednik je naveo i da vjeruje da će kroz nastavak saradnje i razmjenu iskustava na planu ispunjavanja obaveza iz evropske agende dati dalji zamajac političkoj stabilnosti i demokratskom napretku regiona.

Portal Analitika