Protokol

Keli: Irska izuzetno vrednuje napredak Crne Gore u EU integracijama

Stabilne i prijateljske odnose Crne Gore i Irske potrebno je unapređivati na svim nivoima, konstatovano je na sastanku predsjednika Odbora za međunarodne odnose i iseljenike Andrije Nikolića sa nerezidentnim ambasadorom Irske u Crnoj Gori Pet Kelijem.
Keli: Irska izuzetno vrednuje napredak Crne Gore u EU integracijama
Portal AnalitikaIzvor

"Irska izuzetno vrednuje ostvareni napredak Crne Gore u evropskim integracijama i nedvosmisleno je posvećena ideji proširenja, posebno na zemlje Zapadnog Balkana. U tom pogledu, Crna Gora je uzor u regionu, imajući u vidu reformski progres, ali i prilagođavanje i promjene koje u kontinuitetu uvodi na tom putu", istakao je ambasador Irske Pet Keli.

Nikolić i ambasador Keli saglasili su se da je potrebna pojačana politička prisutnost Evropske unije u zemljama Zapadnog Balkana, kao jaka podrška evropskoj perspektivi i jasan signal budućnosti Evrope.

Na sastanku je bilo riječi o intenziviranju parlamentarne saradnje na nivou radnih tijela, a sagovornici su razmotrili mogućnost konkretnije saradnje Odbora za međunarodne odnose i iseljenike sa Zajedničkim odborom za spoljne poslove, trgovinu i odbranu Parlamenta Irske. 

 

Portal Analitika