Crna hronika

Kolašinac osumnjičen da je oštetio Upravu za šume za oko 83.000 eura

Službenici Uprave policije MUP-a – Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminaliteta su danas nadležnom tužiocu protiv jednog lica podnijeli krivičnu prijavu u redovnom postupku zbog osnovane sumnje da je počinilo krivično djelo nesavjestan rad u službi.
Kolašinac osumnjičen da je oštetio Upravu za šume za oko 83.000 eura
Portal AnalitikaIzvor

Naime, službenici Odsjeka su. 30.06.2017. godine podnijeli krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv R.B. (55) iz Kolašina zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nesavjestan rad u službi.

On je ovo krivično djelo počinio, kako se sumnja, na način što je u svojstvu lugara u Upravi za šume Crne Gore – Područna jedinica Kolašin bio zadužen za zaštitu šuma na reonu – gazdinska jedinica Mušovića Rijeka, te je nesavjesno postupao ne obilazeći  reon i ne prijavljujući bespravne sječe na ovom području u četvrtom kvartalu 2016. godine.

On je kako se sumnja, dozvolio bespravnu sječu šume u količini od  1340,56 m3 drvne mase, čime je pričinio štetu Upravi za šume u iznosu od  82.966,90  eura. R.B, sumnja se, nije izvršio premjer, žigosanje i evidentiranje bespravno posječenih stabala i nije ih evidentirao na terenu i šumi u knjigama evidencije za reon za koji je bio zadužen.

Bespravna sječa koja je utvrđena od strane komisije Uprave za šume u gazdinskoj  jedinici Mušovića Rijeka nije bila evidentirana od strane lugara R.B, ni na terenu, ni u knjigama evidencije, a takođe ne postoje bilo kakvi izvještaji i zapisnici o  bespravnim sječama u ovim odjeljenjima.

O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kolašinu koji je naložio da se protiv ovog lica podnese krivična prijava u  redovnom postupku zbog osnoane sumnje da je počinilko krivično djelo nesavijestan rad u službi.

Portal Analitika