Fudbal

Borba dva giganta za mladog vezistu Španije

Iako se isprva mislilo da je Real završio sav posao, odugovlačenje fudbalera Betisa Danije Sebaljosa dalo je Barseloni vremena da reaguje, pa se sada dva giganta bore za 20-godišnjeg vezista. U Betisu su oduševljeni. Znaju da takva borba samo može da mu podigne cenu.
Borba dva giganta za mladog vezistu Španije
Portal AnalitikaIzvor

Bez obzira na to što je ugovorom propisano fiksno obeštećenje od 15.000.000 eura od kojih će 3.000.000 pripasti samom igraču i njegovoj porodici. Real je bio spreman da ponudi i 18.000.000. Ne znači mu tih 3.000.000 mnogo, a želio je da sve obavi prijateljski.

Međutim, kad je i Barsa pozvala telefon, predsjedniku Betisa Anhelu Haru porasli su apetiti. Sada Verdiblankosi traže i Markosa Ljorentea. Na pozajmicu doduše. Nije ni Florentino Perez toliko naivan. Niti je čovjek koga možeš da ucjenjuješ. Ali nije ni Hara glup. Zna on dobro da će Real preplatiti samo da igrač ne bi otišao u Barselonu.

Na Euru u Poljskoj Sebaljos dominira. Španci obožavaju takve. Posebno Real i Barselona, pošto su rijetko u prilici da u prvom timu forsiraju svoje zemljake. Zato u Madridu toliko vole Iska, Serhija Ramosa i Marka Asensija, zato u Barsi Serhio Buskets, Andres Imijesta ili Đerar Pike imaju skoro mitski status.

Još kad su majstori sa loptom - a Sebaljos jeste taj - onda takvi igrači nemaju cijenu. Barselona ima svoje adute. Betis je već otvorio pregovore oko dolaska Kristijana Telja. Blaugrana bi to mogla da iskoristi kao adut tokom pregovora.

Anhel Hara ima blago u klubu. Samo da ne pretjera. A već pokušava da Sebaljosa ubijedi da potpiše novi ugovor po kome bi dobio godišnju platu od 2.000.000 eura neto, ali bi mu i otkupna klauzula skočila na cijelih 30.000.000 eura. Dani je odlučio - nikakvi pregovori prije današnjeg finala.

Portal Analitika