Crna hronika

Slučaj ubistva Gorana Pejovića u Budvi 2008. Godine: Kalinić još pod istragom

Vrhovno državno tužilaštvo nije okončalo istragu protiv Sretka Kalinića zbog sumnje da je 11. avgusta 2008. godine ubio Gorana Pejovića u Budvi, saopšteno je Pobjedi iz te institucije.
Slučaj ubistva Gorana Pejovića u Budvi 2008. Godine: Kalinić još pod istragom
Portal AnalitikaIzvor

Crnogorska policija je u januaru 2016. godine podnijela krivičnu prijavu protiv člana ,,zemunskog klana“ zbog ubistva Pejovića u Budvi prije osma godina. Kalinić se trenutno nalazi u zatvoru u Srbiji. Kalinić je pred hrvatskim istražiteljima u juna 2010. godine priznao da je ubio Pejovića, ali se na listi osumnjičenih našao tek kada je crnogorska policija obezbijedila nepobitne dokaze.

 Istragom je utvrđeno i da je Pejović ubijen greškom u bašti kafića ,,Palma“ i da je prava meta bio Budvanin Ivan Delić, koji je sjedio u neposrednoj blizini.

 - Zbog sličnosti sa garderobom pokojnog Pejovića, te pozicije sjedjenja i pogrešnog navođenja logistike, Kalinić je zamijenio metu – kazali su ranije iz policije.

Ubica je prišao stolu za kojim je sjedio Pejović i kazao: ,,Ovo ti je pozdrav iz Beograda“. Na Pejovića i njegova tri prijatelja ispljeno je jedanaest hitaca. Pejović je preminuo na licu mjesta, dok su dva njegova prijatelja teže povrijeđena.

Sretko Kalinić je za učešće u atentatu na premijera Srbije Zorana Đinđića presudom Okružnog suda u Beogradu osuđen na 35 godina zatvora, a ta presuda je kasnije ublažena na 30 godina. Kalinić je osuđen na 40 godina zatvora za učestvovanje u ubistvima, otmicama i terorističkim djelima.

 Poslije sedam godina bjekstva, Kalinića je 8. juna 2010. godine ranio u Zagrebu Miloš Simović. Nakon hapšenja u Zagrebu 2010. godine i izručenja srpskim vlastima, Kalinić je priznao da je počinio bar 20 ubistava.

Pobjeda

Portal Analitika