Abiznis

Vesna Bracanović predsjednica Odbora direktora CGES-a

Danas je u Podgorici održana osma redovna Skupština akcionara Crnogorskog elektroprenosnog sistema AD, na kojoj su akcionari jednoglasno usvojili Izvještaj o poslovanju CGES-a za prošlu godinu, kao i finansijske iskaze sa izvještajem nezavisnog revizora.
Vesna Bracanović predsjednica Odbora direktora CGES-a
Portal AnalitikaIzvor

Takođe su donijeli odluke o kreditnom zaduženju za finansiranje izgradnje energetske infrastrukture za projekat „Luštica“, kao i izboru revizora Crnogorskog elektroprenosnog sistema AD za 2017. godinu. Za revizora za ovu godinu izabran je KPMG.

Što se tiče Odluke o raspoređivanju neto dobiti CGES-a za 2016.godinu, koja iznosi 2.436.226 eura, jednoglasno je odlučeno da se kumulira sa neraspoređenom dobiti iz prethodnih godina. 

Dioničari su u nastavku Skupštine razriješili, a potom izabrali nove članove Odbora direktora CGES-a kojeg, ispred Vlade Crne Gore, čine:Vesna Bracanović,Tamara Ivković, Zoran Miljanić i Zoran Rakočević. Predstavnici Terne u Odboru direktora su-Tiziano  Ceccarani i Carlo Crea, dokje ispred EMS-a izabrana  Jelena Matejić. 

Istog dana u Podgorici, održana je konstitutivna sjednica Odbora direktora CGES-a  u novom sazivu. Funkcija predsjednika Odbora direktora pripala je Vesni Bracanović, dipl.ek., dok je zamjenik predsjednika  ovog tijela Tiziano Ceccarani,dipl.el.inž.

 

Portal Analitika