Fudbal

Ponuda koju Juventus neće odbiti jer će tako riješiti sve probleme

Sprema se velika razmjena između italijanskog prvaka i francuskog vicešampiona!
Ponuda koju Juventus neće odbiti jer će tako riješiti sve probleme
Portal AnalitikaIzvor

Naime, Juventus je u velikom problemu nakon što je raskinuo saradnju s Danijem Alvesom, koji je uvrijedio navijače objavom fotografije kopački u kojima je s Barselonom u finalu Lige šampiona pobijedio upravo Juventus. Nakon odlaska Alvesa klub iz Torina mora da dovede desnog beka.

PSŽ mu to nudi u liku Serhija Aurijera, 24-godišnjeg beka koji je u Parizu od 2015. godine. Nije baš kvalitetan poput Alvesa, ali ima francuski pasoš pa ga u italijanskom prvenstvu neće tretirati kao stranca. I Italijani vjeruju da je bolje rješenje od Danila iz Reala.

Uz njega bi Juventus dobio i Blasa Matuidija, francuskog reprezentativca kojeg italijanski prvak želi da dovede već dugo. Jasno je da Juventus u ovom trenutku ne može da dovede Marka Veratija pa mu je Matuidi opcija B za pojačanje u veznom redu. PSŽ je samo za njega tražio 25 miliona eura, a Juventus, budući da Matuidi ima ugovor još godinu dana, nudi tek 15 miliona eura.

Juventus će uz njih dvojicu dobiti i nekoliko miliona eura. Pa koga se italijanski prvak za sve to mora odreći?!

Aleksa Sandra, lijevog beka, koji želi da ode iz Torina. Sandro je bio na korak od transfera u Čelsi za 70 miliona eura, ali se u posljednjem trenutku umiješao PSŽ s ponudom koju će Juventus teško odbiti iako su ta dva kluba već nekoliko godina u lošim odnosima nakon što su Italijani kao klinca oteli Kingslija Komana Parižanima.

Portal Analitika