Crna hronika

Jedan osumnjičen za nedozvoljeno držanje oružja, drugi za falsifikovanje isprave

Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Herceg Novi podnijeli su krivičnu prijavu protiv jednog lica iz Herceg Novog zbog nedozvoljenog držanja oružja i eksplozivnih materija, nakon što je prijavljeno nasilje u porodici.
Jedan osumnjičen za nedozvoljeno držanje oružja,  drugi za falsifikovanje isprave
Portal AnalitikaIzvor

Takođe, službenici CB Herceg Novi će nadležnom tužiocu podnijeti i krivičnu prijavu protiv jednog lica, albanskog državljanina, zbog falsifikovanja isprave jer policijskim službenicima na Graničnom prelazu Debeli brijeg dao na uvid falsifikovana dokumenta sa lažnim imenom.

Naime, službenici CB Herceg Novi su, nakon konsultacija sa državnim tužiocem u ODT u Herceg Novom, u redovnom postupku podnijeli krivičnu prijavu protiv L.B. (67) iz Herceg Novog, zbog osnovane sumnje da je počino krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. On je prethodno, kako se sumnja, uputio supruzi ozbiljne prijetnje koje su se odnosile na nju i njene srodnike, te je potom iz kuće uzeo pištolj sa municijom i udaljio se. Službenici CB Herceg Novi su potom izvršili pretres jednog stana koji takođe koristi L.B. i pronašli osam metaka kalibra 357  i 20 metaka puščane municije kalibar 308 “Vinčester”, kao i pištolj marke “Magnum Zastava” cal.357 za koji L.B. posjeduje odobrenje za držanje a čiji postupak produženja je u toku dok ne posjeduje odobrenje za nošenje oružja. Osim krivičnom prijavom, L.B. je Sudu za prekršaje procesuiran i prekršajno, zbog prekršaja iz Zakona o zaštiti nasilja u porodici, dok je predmetni pištolj od njega oduzet.

Krivična prijava od strane službenika CB Herceg Novi će nadležnom tužiocu biti podnijeta i protiv K.P. (24) iz Tropoja – Republika Albanija. On je naime, kako se sumnja, prilikom izlaska iz Crne Gore policijskim službenicima granične policije dao na uvid falsifikovana dokumenta na kojima se nalazila njegova fotografija ali drugo ime i prezime. Provjerama je utvrđen identitet lica kao i da se ovo lice na nacionalnom nivou u Albaniji potražuje zbog krivičnih djela pokušaj ubistva i ilegalna izrada i posjedovanje vojnog naoružanja.

Službenici granične policije su K.P. predali službenicima CB Herceg Novi. Krivična prijava protiv njega će nadležnom tužiocu biti podnijeta u redovnom postupku, zbog osnovane sumnje da je počinio KD falsifikovanje isprave. Lice je predato službenicima Odjeljenja granične bezbjednosti Herceg Novi radi deportacije u Republiku Albaniju.

 

Portal Analitika