CEDIS

CEDIS proslavio godinu postojanja: Vrijedne donacije

Crnogorski elektrodistributivni sistem (CEDIS), prigodnom svečanošću kod Dvorca Kralja Nikole, sinoć je obilježio godišnjicu osnivanja.
CEDIS proslavio godinu postojanja: Vrijedne donacije
Portal AnalitikaIzvor

CEDIS kao društvo sa ograničenom odgovornošću postoji jednu godinu ali distributivni sistem Crne Gore ima istoriju dužu od jednog vijeka. Crnogorski elektrodistributivni sistem osnovan je sa ciljem da se omogući ulazak novih snadbjevača na tržište kao i liberalizacija tržista električne energije prema zahtjevima regulative Evropske unije-kazao je Zoran Djukanović izvršni direktor CEDIS-a.

Đukanović je još dodao da su ljudi posvećeni poslu ono što jednu kompaniju čini uspješnom i  očekuje da će kompanija uspjeti zadovoljiti svim zahtjevima zajednice.

Kao kompanija odgovorna prema društvu, CEDIS je aktivnosti iz toga domena usmjerio  ka onima kojima je pomoć najpotrebnija. Naša kompanija donirala je Kliničkom centru Crne Gore oko 29 hiljada eura za nabavku pedijatrijskog kardiološkog ultrazvuka za potrebe Instituta za bolesti djece.

-Bilo je potrebno samo par minuta da se dogovorimo da darujete ovaj vrijedan poklon Institutu za bolesti djece. Ne moram vam govoriti koliko nabavka toga aparata znači Institutu i našim malim pacijentima- rekla je Zorica Kovačevic, direktorka KCCG.

Imidž naše zemlje najbolje se stvarao  kroz sjajne rezultate koje su naši sportisti postizali. CEDIS nastavlja lijepu tradiciju podrške Vaterpolo i plivackom savezu Crne Gore sponzorstvom od 25 hiljada eura.

-Naši prvi koraci, rezultati i cijeli naš život vezani su za EPCG sada i za CEDIS.

Ovakve pomoći i podrška izuzetno su važni kako bismo mogli ostvarivati rezultate koje imamo. Osjećamo se kao dio Vaše porodice i nadam se da ćemo nastaviti tu tradiciju-rekao je Petar Porobić director VPS Crne Gore.

 Društvo sa ograničenom odgovornošću „Crnogorski elektrodistributivni sistem“ Podgorica, od 01. jula 2016.godine posluje kao samostalni pravni subjekat sa licencom za obavljanje poslova operatora distributivnog sistema a na osnovu Odluke  Skupštine akcionara EPCG. Osnivač Društva je Elektroprivreda Crne Gore. Društvo, koje je u stoodstotnom vlasništvu EPCG, u okviru jedinstvenog elektroenergetskog sistema Crne Gore obavlja djelatnost distribucije električne energije.

 

Portal Analitika