Muzika

The Killers: Ponovićemo uspjeh albuma "Sam's Town"

"Wonderful Wonderful, novi album hedlajnera nultog dana EXIT festivala, The Killers, zvanično stiže u septembru, a kako će zvučati otkrili su sami članovi benda.
The Killers: Ponovićemo uspjeh albuma "Sam's Town"
Portal AnalitikaIzvor

Album je već najavio singl "The Man", prava glam-rock himna, a bend je takođe izveo i novu numeru "Run For Cover". Brendon Flauers, pjevač i frontmen benda je rekao da je ova muzika "najbliža albumu "Sam's Town" što su ikada uradili".

Kako kaže bubnjar The Killers Roni Vanući pjesme su nastale kroz njihovo ispitivanje kako da naprave pravi rok album koji će biti iskren, strastven ali i drugačiji od ostalih.

- Bilo je tu dosta eksperimentisanja - rekao je on za Entertaiment Weekly.

On i Flauers su za isti magazin ispričali i detalje o određenim pjesmama.

- "The Man" je kao neka protivteža drugim, malo delikatnijim pjesmama sa albuma kao što su "Ruth" i "Some Kind Of Love". Kada smo ih završili ispale su mnogo nježnije nego što smo ikada zvučali pa smo se prosto zapitali kako smo uopšte došli do nečeg takvog. Onda smo napravili "The Man". Potpuno drugačiju stvar - kaže pjevač.

On je dodao da je pjesma "Run For Cover" koja će se takođe naći na albumu stara već devet godina.

- Brat mi je pošalje jednom godišnje, da me podsjeti na nju. On je obožava. Nova verzija je zapravo pretrpjela ogromnu promjenu u odnosu na original. Bila je mnogo laganija, nekako slatkasta.

Kako momci iz The Killers kažu, bitan dio albuma je i saradnja sa Rajanom Tederom, pjevačem One Republic i producentom koji radi sa imenima poput Adel i Bijonse. Kao rezultat nastala je pjesma "Life To Come" kao i "Wonderful Wonderful” po kojoj cio album nosi ime. Za nju The Killers tvrde da je nešto najbolje što se našlo na albumu.

Kako će sve zvučati čućemo u septembru, ali i na nastupu The Killers na nultom danu Exit festivala, 5. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu.

Portal Analitika