Društvo

BOŠKOVIĆ: Nema inicijativa za NATO baze u Crnoj Gori

Ministar odbrane Predrag Bošković saopštio je da ne postoji nijedna inicijativa za postavljanje NATO baza u Crnoj Gori. U sjedištu Alijanse,održava se sastanak Sjevernoatlantskog savjeta na kojem Crna Gora prvi put učestvuje kao punopravna članica.
BOŠKOVIĆ: Nema inicijativa za NATO baze u Crnoj Gori
Portal AnalitikaIzvor

Bošković je, uoči sastanka Sjevernoatlantskog savjeta koji počinje danas u Briselu, rekao da sve i da to "sama Crna Gora traži, postavljanje baza nije od interesa za NATO".

"Već su to druga žarišta. Sa našim partnerima ušli smo u ovaj savez da budemo kredibilan partner, da zajednički, za stolom, konsenzusom dogovaramo sve one aktivnosti i tako će biti ubuduće", dodao je Bošković.

Ministar odbrane očekuje da tokom NAC-a bude istaknuto jedinstvo Alijanse.

"Želimo da ponovimo našu opredjeljenost za izdvajanje za sektor odbrane, da ukažemo da politika NATO-a bude i dalje politika otvorenih vrata, jer samo tako mir i stabilnost može se širiti na kompletan region. Još jednom da ponovim veliko je zadovoljstvo da Crna Gora bude dio NATO porodice kao 29 članica", naveo je Bošković.

Bošković je kazao da članstvo Crne Gore u Alijansi nije usmjereno ni protiv koga, uključujuči i Rusiju.

"Ako se želi stabilnost na Zapadnom Balkanu onda je ovo odluka i u korist Rusije",naveo je Bošković. (Isidora Sekulić Šoć, TVCG)

Portal Analitika