Fudbal

Donaruma potpisuje novi ugovor, ali sljedeće sezone odlazi u Španiju

Biće opet otvoreni pregovori o novom ugovoru Đanluiđija Doanrume. Čekalo se da mladi golman završi učešće na EP u Poljskoj sa mladom reprezentacijom i da se vrati u Italiju.
Donaruma potpisuje novi ugovor, ali sljedeće sezone odlazi u Španiju
Portal AnalitikaIzvor

Datum novih pregovora nije zakazan, ali se očekuje da razgovori počnu do kraja neđelje. Sa jedne strane će biti Donaruma, njegova porodica i Mino Rajola, a sa druge strane Milan. Rosoneri neće povećavati ponudu od 5.000.000 eura po sezoni, ali to nije ni bio problem već Rajolina želja da odvede Donarumu i naplati proviziju.

Zato ni novi ugovor neće garantovati ostvarenje Milanovog plana da Donaruma ostane još dugo u klubu i postane simbol poput Barezija i Maldinija. I u klubu sa San Sira su svjesni da treba pristupiti realno problemu i sagledati sve opcije. Čak je i generalni direktor Marko Fasone priznao da su u Milanu razmišljali o opciji da Donaruma potpiše ugovor, i da onda bude prodat za realnu cijenu i da bi to bila najpoštenija varijanta...

Njima je najviše zasmetalo što je Donaruma odbijanjem novog ugovora doveo klub u nezgodnu poziciju da ne može da diktira uslove u pregovorima. Svi znaju da je Milan pribijen uz zid i da će morati da prihvati ono što mu se nudi ili da Donarumu preseli na tribine, a onda ostane bez centa obeštećenja. Pominjale su se sume oko 25.000.000 eura što je malo jer Donaruma vrijedi makar duplo više. Zato Milan mora da razmisli i o opciji da produži ugovor sa Donarumom, ali bez otkupne klauzule i da narednog ljeta pregovara o prodaji za realnu vrijednost koja bi tada mogla da bude i 70.000.000 eura.

Da je tako nešto moguće, govore i vijesti iz Španije. Radio stanica Kadena Kope javlja da je Realov plan da Donarumu dovede narednog ljeta. Platiće više para, ali će riješiti pitanje golmana za duži vremenski period. Florentino Perez će dobiti zvijezdu kakvu želi umjesto Kejlora Navasa kojeg ne voli, Mino Rajola će naplatiti proviziju, Donaruma će ostvariti san da zaigra za najveći klub na svijetu, a Milan će zaraditi veliki novac za realno obeštećenje.

Portal Analitika