Društvo

SAVKOVIĆ: Zakon o majkama nešto najsvetije u Crnoj Gori

Majke koje od sinoć protestuju od ispred Skupštine Crne Gore, najavile su nastavak protesta ukoliko se usvoji današnji predlog zakona o ukidanju naknada za majke sa troje i više djece. '' Ono što je donešeno prvog januara 2016. i što je predloženo od strane opozicije i usvojeno od strane opozicije je nešto najsvetije što je moglo da se donese u Crnoj Gori. Majke ne smiju da dozvole da ostanu bez toga'', poručila je jedna od predstavnica majki Željka Savković.
SAVKOVIĆ: Zakon o majkama nešto najsvetije u Crnoj Gori
Portal AnalitikaIzvor

''Dvije hiljade majki je prevareno, majke koje su najogorčenije i koje su izrazile najviše hrabrosti da brane ovo zbog čega su dovedene u ovu situaciju su ti. Posle dugo vremena pojavile su se majke iz Rožaja što je jedan veliki plus, i vjerujemo da će njihova pojava dati do znanja Bošnjačkoj stranci da se dobro presaberu i da vide kako će glasati'', kazala je Savković.

Kako je dodala od svake fotelje je vrjedniji čist obraz, te poručila poslanicima da obrate pažnju kako će danas glasati.

dsc-0128

''Ono što je vrjednije od svake fotelje je čist obraz i ljudi koji sjede u toj fotelji i iz koje predstavljaju građane koji su ima dali svoj glas moraju voditi računa kako da isti sačuvaju. Oni koji danas svoj obraz izdaju nikada više podignute glave neće moći da budu među građane'', kazala je Savković.

Kako je objasnila Savković, podatak da je svega 13.000 korisnica naknada je izmanipulisan, te ona smatra da je taj broj mnogo veći. Ona navodi da će sačekati da se te majke dozovu pameti kada ne prime naknadu i kada shvate da nisu smjele da dopuste da ostanu bez te pomoći.

dsc-0126

''Ono što je donešeno prvog januara 2016. i što je predloženo od strane opozicije i usvojeno od strane opozicije je nešto najsvetije što je moglo da se donese u Crnoj Gori. Konačno majke koje su toliko godina bile na zavodu za zapošljavanje su dobile naknadu za sav taj period čekanja. Nije lako čekati na ZZZCG 30 godina a istovremeno raditi i hraniti svoju porodicu kako bi preživjeli. Mi definitivno u duhu protesta ostajemo ispred Skupštine''zaključila je Savković.

dsc-0116

 

L.Đ.

Portal Analitika