Košarka

Srpski reprezentativac postaje najplaćeniji ruki u istoriji NBA lige

U srijedu popodne nekoliko izvora bliskih Sakramento Kingsima potvrdilo je da će Bogdan Bogdanović potpisati trogodišjni ugovor sa franšizom iz Kalifornije.
Srpski reprezentativac postaje najplaćeniji ruki u istoriji NBA lige
Portal AnalitikaIzvor

Ukoliko sve prođe po planu, Bogdanović bi mogao da postane treći Srbin u Sakramento Kingsima, deceniju i po pošto su Vlade Divac i Predrag Stojaković igrali u najslavnijoj eri tima iz Kalifornije.

Svi izvještaji navode sumu od 36 miliona dolara, a ukoliko se to ispostavi kao tačno – srpski reprezentativac postaće najplaćeniji ruki u istoriji NBA lige!

Srpski bek iza sebe ima sjajnu sezonu sa Fenerbahčeom, osim odbranjene titule šampiona Turske, gdje je proglašen za najkorisnijeg igrača, Fener je prvi put u istoriji postao šampion Evrope.

Bio je jedan od ključnih igrača u timu Željka Obradovića protekle sezone sa 13,8 poena uz 4,3 asistencije i 3,3 skokova u Superligi, kao i 14,6 poena uz 3,8 skokova, 3,6 asistencija i 1,1 ukradenih lopti po utakmici u Euroligi.

Kako je navedeno, Bogdan bi trebalo da se obaveže na vjernost šestog jula, odnosno odmah čim istekne rok za sklapanje poslova isključivo sa slobodnim agentima.

Portal Analitika