Društvo

Volkov u posjeti Ministarstvu odbrane Slovenije

Generalni direktor Direktorata za ljudske resurse Mihailo Volkov boravio je od 27. do 29. juna 2017. godine u posjeti Ministarstvu odbrane Republike Slovenije.
Volkov u posjeti Ministarstvu odbrane Slovenije
Portal AnalitikaIzvor

Tokom posjete Volkov je razgovarao sa predstavnicima Sektora za vojne poslove, odnosno Odsjeka za regrutovanje kadra o uslovima i procedurama, kao i implementaciji obuke dobrovoljnog služenja vojnog roka, s ciljem razmjene iskustava i usvajanja praktičnih rješenja, kako bi se strateško-zadati cilj što uspješnije realizovao u Crnoj Gori, počev od 2019. godine.

Tom prilikom, generalni direktor Volkov je predstavio razloge uvođenja sistema dobrovoljnog služenja vojnog roka i mjere koje će se preduzeti na njegovoj realizaciji.

Posjeta je realizovana u kasarni Bohinjska Bela, gdje se vrši obuka, ne samo za dobrovoljno služenje vojnog roka, već i za vojne kampove za srednjoškolsku i studentsku populaciju, što je bila druga tema od značaja za razgovor između predstavnika dvije delegacije. Crnogorski predstavnici imali su priliku da prisustvuju obuci lica koja su na doborovoljnom služenju vojnog roka i razgovaraju sa instruktorima zaduženim za vojne kampove.

Imajući u vidu posvećenost Ministarstva odbrane Crne Gore pripremi i realizaciji uvođenja sistema dobrovoljnog služenja vojnog roka i realizaciji i unapređenju vojnih kampova za mlade, kao i višegodišnje iskustvo Ministarstva odbrane Republike Slovenije u navedenom, realizovana posjeta je bila više nego uspješna.

Tim prije, što se, pored ovih tema, razgovaralo i o kvalitetnom vođenju politika upravljanja ljudskim resursima.

Generalni direktor Volkov se susreo i sa direktorom Direktorata za odbrambena pitanja Srečkom Zajecom i tom prilikom su razgovarali o dosadašnjoj saradnji između dva ministarstva i zaključili da su razgovori u oblasti razvoja ljudskih resursa od velike važnosti, pa ih je potrebno nastaviti i u budućem periodu.

Portal Analitika