Crna hronika

Lazar Rađenović nije sproveden iz ZIKS-a

Suđenje po tužbi firme „Adriatic management and media consulting“ protiv budvanskog Opštinskog odbora DPS-a juče je odgođeno jer iz ZIKS-a nije sproveden bivši predsjednik budvanske opštine Lazar Rađenović, piše Pobjeda.
Lazar Rađenović nije sproveden iz ZIKS-a
Portal AnalitikaIzvor

Sutkinja Marijana Pavićević ranije je uputila poziv ZIKS-u za dovođenje Rađenovića na jučerašnje ročište. Sutkinja Pavićević kazala je da nema informaciju zbog čega ZIKS nije obezbijedio njegovo prisustvo, pa je saslušanje vlasnika firme „Adriatic management and media consulting“ Velibora Zolaka odgođeno za septembar.

Zolak i Rađenović trebalo je da svjedoče u vezi postojanja usmenog dogovora oko kampanje za lokalne izbore u Budvi 2012. godine s obzirom da ugovor u pisanoj formi nije sačinjen. 

Sutkinja je ukazala na neophodnost zaključenja formalnih ugovora. I zastupnik Zolaka, advokat Predrag Milašević smatra da je takav način poslovanja postao standard u Crnoj Gori, te i da se izbjegava formalno ugovaranje, odnosno zaključenje ugovora. Firma „Adriatic management“ je pokrenula spor protiv OO DPS Budva zbog duga od oko osam hiljada eura za izbornu kampanju „Naprijed Budva“, za koju je, kako tvrde, izradila brošuru i spotove prema nalogu tadašnjeg nosioca izborne liste budvanskog DPS-a i predsjednika opštine Lazara Rađenovića.

Advokat DPS-a Aleksandar Đurišić tvrdi da Rađenović, kao nosilac izborne liste, nije imao ovlašćenje da zaključuje ovakve poslove, te da je dug svakako zastario. 

Pobjeda

Portal Analitika