Crna hronika

Bivši menadžeri CKB-a oslobođeni optužbi

Apelacioni sud potvrdio je oslobađajuću presudu protiv šest bivših menadžera Crnogorske komercijalne banke, koji su se optužnicom Specijalnog tužilaštva teretili da su zloupotrijebili službeni položaj u slučaju odobravanja šest kredita, piše današnja Pobjeda.
Bivši menadžeri CKB-a oslobođeni optužbi
Portal AnalitikaIzvor

– Nakon sprovedenog žalbenog postupka, potvrđena je presuda Višeg suda kojom su optuženi Milka Ljumović, Bose Tatar, Dubravka Pavićević, Jelica Petričević, Veliša Radunović i Gorica Vujisić oslobođeni optužbe da su počinili šest krivičnih djela zloupotreba ovlašćenja u privredi – navodi se u saopštenju Apelacionog suda, koje je potpisala savjetnica za odnose s javnošću Ivana Kovačević.

Prvostepenu presudu 5. avgusta izrekla je sutkinja Višeg suda Ana Vuković. Obrazlažući presudu, sutkinja Vuković navela je da je tokom postupka dokazano da je bilo propusta prilikom odobravanja kredita, ali da Tužilaštvo nije dokazalo da su optuženi imali dogovor da klijentima pribave protivpravnu imovinsku korist.

– Tužioci nijesu dokazali tvrdnju da su optuženi imali dogovor da klijentima pribave protivpravnu imovinsku korist, niti da su pojedinačno imali namjeru da to urade, odnosno da nema ,,subjektivnih elemenata“ krivičnog djela zloupotreba službenog položaja – obrazložila je sutkinja Vuković. 

Pobjeda

Portal Analitika