Fudbal

Kreće evropska priča: Mladost kod kuće, Zeta i Sutjeska u gostima

Mladost večeras kreće u evropsku avanturu koja ima sve preduslove da bude uspješna. Obećavajući prelazni rok, kao i ne previše jak rival, dobri su signali uoči prvog meča kvalifikacija za Ligu Evrope.
Kreće evropska priča: Mladost kod kuće, Zeta i Sutjeska u gostima
Portal AnalitikaIzvor

Ali, na terenu će biti odlučeno ko će u drugo kolo, a večeras će se i vidjeti koliko je opasna prepreka jermenski Gandzasar. Mirniji revanš Mladost na stadionu pod Goricom može da završi dobar dio posla, mada trener Dejan Vukićević ne očekuje da sve bude riješeno u prvom meču.

- Očekujem da odigramo dobru utakmicu i napravimo rezultat koji će nam, koliko je to moguće, obezbijediti miran revanš. Ne očekujem da u prvoj utakmici napravimo rezultat koji će nam obezbijediti prolaz. Svakako da ćemo nastojati da budemo bolji u ovom dvomeču, cilj nam je da prođemo prvu prepreku - rekao je Vukićević na jučerašnjoj pres konferenciji. 

Dušan Vlaisavljević je kao igrač iskusio kako je izaći na teren protiv Željezničara pred punim tribinama ,,Grbavice“. Od tada je prošlo mnogo godina, vremena su se promijenila, a Zeta, čiji je sada trener, nije više niželigaški klub kao iz perioda postojanja velike Jugoslavije u kojem je Željo stekako status kultnog kluba.

Crnogorskom vicešampionu pripala je čast da bude prvi klub nakon 13 godina koji će u evropskom meču gostovati na ,,Grbavici“, koja je dočekala rekonstrukciju po standardima Uefe. Sve je spremno za spektakl u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope.

- Nadam se da se ova naša mladost neće uplašiti izazova takve utakmice jer nas očekuje veliki broj navijača. Očekujem da će ih to dodatno motivisati jer nije svejedno igrati pred praznim ili punim tribinama. Ako uđemo dobro u utakmicu, što očekujemo, i budemo ugrožavali Želja više nego on nas, možda se publika okrene protiv njih - ne da navija za nas, već da jednostavno bude ljuta na svoje igrače. Sve to može da se okrene na našu vodenicu - smatra Vlaisavljević.

Nikšićani su juče doputovali u Sofiju, sinoć odradili trening na terenu gdje će večeras (19h) pokušati da nadigraju Levski u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope. Sutjeska nije najbolje uigrana, jer se nedavno poja- čala, a i iskustvo na međunarodnoj sceni je prioritet Bugara, ali...

Novinari iz Sofije ovih dana pišu da Levski nije Real, te da „plavo-bijeli“ nema potrebe da toliko strijepe. 

- Kao i svaka evropska ekipa, i Levski nam je nepoznanica. Trudili smo se da ih opoznamo što je više moguće i jasno je da ćemo nastojati povoljan rezultat da izvučemo, kako bi uvećali šanse u revanšu. Oslabljeni smo, ne igraju Giljen, Ivanović, Božović, a i Denković je pod znakom pitanja. Ostali igrači su zdravi i dobra je atmosfera u ekipi - prokomentarisao je kratko Rakojević.

ARENA, Pobjeda

Portal Analitika