Ostalo

Pokrenuta istragu protiv Fetela

Međunarodna automobilska federacija (FIA) pokrenula je istragu protiv vozača Ferarija Sebastijana Fetela.
Pokrenuta istragu protiv Fetela
Portal AnalitikaIzvor

FIA je pokrenula istragu nakon što se on namjerno sudario sa Luisom Hamiltonom iz Mercedesa tokom trke Formule 1 za Veliku nagradu Azerbejdžana.

Fetel je tokom trke u Bakuu prošle neđelje namjerno udario Hamiltona u vrijeme kada se bezbjednosno vozilo nalazilo na stazi, što je zabranjeno.

Njemac je tokom trke kažnjen sa deset sekundi, a FIA je danas pokrenula istragu i odlučiće da li će dodatno kazniti četvorostrukog svjetskog prvaka.

"Poslije incidenta na Velikoj nagradi Azerbejdžana, kada je Sebastijan Fetel bio umiješan u sudar sa Luisom Hamiltonom, FIA će dodatno ispitati uzroke incidenta kako bi procijenila da li je potrebna dodatna kazna. Obavještenje o ishodu istrage biće objavljeno prije trke u Austriji (9. jul)", navodi se u saopštenju FIA.

Fetel je poslije trke optužio Hamiltona da je namjerno kočio i testirao kočnice. Međutim, prema podacima iz Hamiltonovog bolida, utvrđeno je da se Hamilton nije ponašao neuobičajeno. Fetel je trku završio na četvrtom mjestu a Hamilton na petom.

FIA je prošlog oktobra upozorila Fetela na ponašanje, nakon što je Njemac tokom trke u oštroj raspravi putem radija opsovao direktora trka FIA Čarlija Vajtinga.

U generalnom plasmanu vozača u šampionatu Formule 1 Fetel je prvi sa 14 bodova prednosti nad Hamiltonom.

Portal Analitika