Politika

Počela čistka funkcionera u Novom, razriješena četiri sekretara

Dosadašnji v.d. rukovodioci u četiri opštinska Sekretarijata razriješeni su danas dužnosti, a na njihovo mjesto postavljeni su novi kadrovi, takođe kao v.d. do raspisivanja konkursa, potvrdio je Radiju Jadran, predsjednik Opštine, Stevan Katić.
Počela čistka funkcionera u Novom, razriješena četiri sekretara
Portal AnalitikaIzvor

Sekretara za komunalne djelatnosti i ekologiju Iliju Peulića naslijedio je Aleksandar Kovačević iz redova Demokrata. Sekretara za urbanizam Vladimira Gardaševića naslijedila je Marina Sekulić, sekretara za kulturu Radovana Bulajića Ana Zambelić Pištalo, dok će umjesto sekretara za društvene djelatnosti i sport Vladimira Dželetovića biti Vesna Samardžić.

Predsjednik Opštine, Stevan Katić je kazao da se na taj način krenulo sa već najavljenom smjenom kadrova iz prošlog saziva lokalnog parlamenta:

“Aktuelni kadrovi nijesu postavljeni po političkoj pripadnosti, već po stručnosti, budući da je riječ o ljudima koji su već radili u pomenutim Sekretarijatima i do sada pokazali rezultate. Smjena će biti još do kraja sedmice, i do raspisivanja konkursa”, obrazložio je kratko Katić.

Još par sati na mjestu v.d. direktora Stambeno komunalnog trebao bi da bude i Branko Crnogorčević, ali još uvijek nije poznato ko će doći na njegovo mjesto.

Inače, juče je došlo i do razrješenja rukovodioca Službe zaštite i spasavanja Aleksandra Škobalja, na njegov zahtjev.
Kako je Radiju Jadran kazao Škobalj, on je podnio zahtjev za razrješenje 23. juna, jer bi već od 26. bio u konfliktu interesa. Zadržao je odborničko mjesto, kao jedini predstavnik Građanske liste-Mišo Škobalj u lokalnom parlamentu. On će, kako nam je kazao, po dogovoru, ostati da radi u Službi zaštite i spasavanja i ne zna ko će umjesto njega sada voditi Službu.

Portal Analitika