Kultura

Odakle zovem: Konkurs "Vranac" centralni događaj četvrtog dana

Program trećeg dana međunarodnog književnog festivala „Odakle zovem“ počinje u podne u Vinskom podrumu „Šipčanik“ kompanije „13. jul – Plantaže“ obilježavanjem Konkursa „Vranac“.
Odakle zovem: Konkurs "Vranac" centralni događaj četvrtog dana
Portal AnalitikaIzvor

Tom prilikom govoriće Božo Koprivica, Vojo Šindolić, Varja Đukić, Staša Aras i Branko Čegec, a zatim će u muzičkom dijelu nastupiti duo Sanja RaičkovićŠule Jovović.

„Bez velikih riječi, molim“ u kojem učestvuju Suzana Tratnik, Branko Čegec i Stanka Hrastelj, a moderator je Marinko Vorgić biće upriličen na platou knjižare „Karver“ od 19 časova.

Devedest minuta kasnije, u okviru programa „Imaginarij istorija književnosti“, biće predstavljen i portal www.poetikazemlje.me, a govoriće Božo Koprivica, Ljubeta Labović, Aleksandar Bečanović, Dragana Kršenković-Brković i Varja Đukić.

- Projekat „Poetika zemlje - Moja Crna Gora“ prezentira u različitim formama i medijima crnogorsko književno naslijeđe i savremeno stvaralaštvo. Kroz realizaciju aktivnosti projekta kreiran je novi i potvrđen osjećaj pripadnosti mladih ljudi jedinstvenoj kulturnoj zajednici. Na internet stranici nalazi se više od 100 audio snimaka poezije i proze autorki i autora koji određuju poetiku Crne Gore – navodi se u najavi ovog segmenta.

Sjutrašnji program zatvoriće okrugli sto „Jugoslovenska filmska 1967“ u kojem učestvuju Božo Korpivica i Vuk Perović, a u okviru tog programa biće prikazan film Živojina Pavlovića „Kad budem mrtav i beo“ koji će početi u 22 časa.

Portal Analitika