Fudbal

Povratak velikog Jablana u najdraži dres

Legenda cetinjskog i crnogorskog fudbala, Ivan Jablan, beskompromisni borac, jedini igrač koji je postizao golove u svakoj od 11 sezona domaćeg šampionata novo je pojačanje ”Lovćena”.
Povratak velikog Jablana u najdraži dres
Portal AnalitikaIzvor

Fudbalski klub “Lovćen” napravio je velik iskorak, a sve u cilju ostvarenja zacrtanih ciljeva za predstojeću sezonu - povratka u prvoligaško društvo. Tokom karijere, izuzev „Lovćena“, Jablan je nastupao za „Grbalj“, „Petrovac“ i skadarsku „Vlazniju“.

Sa 54 pogotka na 217 mečeva, pripada krugu od pet najboljih strijelaca u istoriji Prve Crnogorske fudbalske lige.

– Na nekoj raskrsnici da li više da igram fudbal ili ne, odlučio sam se da nastavim aktivno igranje, tim prije što poslednjh šest mjeseci nisam igrao, te što sam pred toga u ovom momentu imao sam brojne ponude, koje nakon poziva ”Lovćena” nisu bile vrijedne razmatranja i vraćem se ponovo svojoj kuću. Fudbalskom klubu ”Grbalj” želim sve najbolje i zahvalan sam nakorektnoj saradnji koja je trajala dvije godine i šest mjeseci. Nadam se da će mojim dolaskom ”Lovćen” dobiti kako u ljudskom tako  i u igračkom smislu dosta. Takođe, smatram se da ćemo zajedničkim naporom ostvariti zacrtano – ekspresan ulazak u Prvu ligu, što neće biti nimalo lako, s obzirom na specifičnost lige, smanjenja broja klubova i konkurenata koje ćemo imati – kazao je Jablan.

Pored Jablana naš tim su pojačali Marko Ilinčić i Marko Bakić.

Portal Analitika