Fudbal

Zidan složio kockice: Ovako će Real izgledati sljedeće sezone

"Zidan je složio sve kockice", objavila je Marka, madridski list blizak Realu.
Zidan složio kockice: Ovako će Real izgledati sljedeće sezone
Portal AnalitikaIzvor

U svojoj analizi Zidanove ekipe za sljedeću sezonu Marka je navela da francuski trener ima po dva igrača na svakoj poziciji i da je to najjača snaga Reala.

"To je velika prednost jer prošle sezone to nije imao na raspolaganju. Nije imao zamjene za Marsela i Kasemira, a da promjene u ekipe ne znače i pomicanje pozicija drugim igračima", piše Marka.

Tako će Kasemirova zamjena biti Markos Ljorente, a Marselova Teo Ernandez. Obojica u Real stižu iz Alaveša gdje su igrali prošle sezone na pozajmici - Ljorente na pozajmici iz Reala, a Ernandez iz Realovog gradskog rivala Atletika.

Zidan tako na raspolaganju ima zastrašujuće dvije ekipe, što će mu i ove sezone omogućiti da u završnicu sezone i najbitnije utakmice uđe s puno odmornijom ekipom od svih suparnika. Tako je u prošloj sezoni Zidanova ekipa protutnjala pored suparnika i osvojila Primeru i Ligu šampiona, a sljedeće sezone napada čak šest trofeja.

Golman Kejlor Navas ima zamjenu u Kasilji, ali bi Navas ovog ljeta mogao da ode ako Real dovede Donarumu. U svakom drugom slučaju, Navas će i sljedeće sezone biti "jedinica".

Na desnom boku su Karvahal i Danilo, lijevo Marselo i Ernandez, prvi štoperski par Ramos i Varan, a njihove zamjene Valjeho, koji se vratio sa pozajmice iz Ajntrahta, i Naćo.

Vezni red Reala znaju svi - Kasemiro, Modrić i Kros, a priliku u manje bitnim utakmicama čekaju Ljorente, Kovačić i Isco.

Napadački trio BBC (Bejl, Benzema, Kristijano) predvodiće napad i ove sezone. Na klupi će biti Lukas i Asensio te Morata ako niko za njega ne ponudi 75 miliona eura, koliko traži Real Madrid. Napad bi, ako ode Morata, mogao pojačati najbolji mladi fudbaler svijeta Mbape iz Monaka.

Index.hr

Portal Analitika