Crna hronika

Ćorović na suđenju za prodaju droge: Kada imam novca, meni je žurka svaki dan

Petorica Nikšićana, uhapšeni u policijskoj akciji ,,Paketić“, su u podgoričkom Višem sudu negirali preprodaju droge.
Ćorović na suđenju za prodaju droge: Kada imam novca, meni je žurka svaki dan
Portal AnalitikaIzvor

Na optuženičkoj klupi zbog ulične prodaje droge našli su se Tomo Vučković (30), Dejan Delibašić (26), Tadija Ćorović (31), Goran Nikitović (29) i Vojin Ad- žić (23).

Okrivljeni Delibašić je prije iznošenja odbrane naglasio da neće odgovarati na pitanja suda i tužioca već iskjučivo na pitanja svog advokata. Istakao je da potiče iz dobrostojeće porodice te da nije imao potrebe da se bavi rasturanjem narkotika po nikšićkim ulicama. – Nikome nijesam prodavao drogu. Potičem iz imućne familije i stvarno nijesam imao potrebu da se bavim time – kazao je Delibašić.

Okrivljeni Ćorović je naveo da je zavisnik, ali da se nije bavio preprodajom droge.

– Korisnik sam droga i to je činjenica, ali je nikad nijesam prodavao. Ta količina heroina koji je pronađen u mom stanu je bila za ličnu upotrebu – kazao je on.

On je ispričao da je pozajmio200 eura i kupio veću količinu droge jer mu je isplativije kad uzima na veliko. Odgovarajući na pitanje advokata Božine Banovića, koji zastupa optuženog Adžića, naveo je da se ne sjeća da li je nekada pravio žurku u kući optuženog.

– Kada imam novca, meni je žurka svaki dan – kazao je Ćorović.

Ispričao je da je sa Adžićem bio u komunikaciji jer mu je preprodavao stvari kako bi došao do novca da kupi drogu. 

 Okrivljeni Vučković je naveo da se nikada nije bavio preprodajom droge. Jedini grijeh koji je, kako kaže, počinio je to što je ponekad pušio marihuanu. I Nikitović je kategorično negirao da je prodavao drogu, dok se Adžić branio ćutanjem.

Prema navodima optužnice, Delibašić, Ćorović, Nikitović, Vučković i Adžić su se u periodu od početka marta do polovine septembra prošle godine bavili uličnom preprodajom heroina i marihuane.

Suđenje se nastavlja 5. septembra pred sutkinjom Miljanom Pavlićević.

Pobjeda

 

Portal Analitika