Crna hronika

Osmorica iz Bijelog Polja poslata u Spuž da bi se spriječila bjekstva

Dvojica pritvorenika iz bjelopoljskog zatvora prevezena su u Zavod za izvršenje krivičnih sankcija u Spužu zbog informacija bezbjednosnih službi da su pripremala bjekstvo.
Osmorica iz Bijelog Polja poslata u Spuž da bi se spriječila bjekstva
Portal AnalitikaIzvor

Kako Pobjeda saznaje nezvanično, još šestorica pritvorenika iz Bijelog Polja su prevezena zbog predostrožnosti.

Radi se o pritvorenicima koji su okrivljeni za najteža krivična djela, za koja je predviđena kazna zatvora do 40 godina.

Kako nam je potvrđeno iz više izvora, u spuški zatvor, u noći između ponedjeljka i utorka stiglo je šest pritvorenika, među kojima i Aleksandar Konatar, okrivljen da je sa Markom Šoškićem monstruozno ubio Gorganu Dašić (84) u njenoj kući, a njenog supruga Vuka (82) zvjerski pretukao.

 

Oni su kapije bjelopoljskog zatvora napuštili uz pojačano obezbjeđenje i isto tako dočekani u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija u Spužu.

Čuvari su od Uprave ZIKS-a dobili jasne instrukcije kako da se ophode sa njima i da ih drže pod budnim okom. Samo pet dana ranije, u ZIKS su stigla dvojica okrivljenih za ubistva, a za koje je, postojala informacija da planiraju da pobjegnu.

Izvori Pobjede istrazi tvrde da su uslovi u bjelopoljskom zatvoru neadekvatni i da su ovi koraci preduzeti upravo da bi se spriječili pokušaji bjekstva.

Ko nadgleda ZIKS

Da je situacija krajnje ozbiljna, potvrdili su iz Uprave ZIKS-a zvaničnim saopštenjem u kojem su naveli da su primijetili da u posljednje vrijeme dronovi nadgledaju zatvor.

Opširnije u Pobjedi

Portal Analitika